Zorgverzekering 2013

Zorgverzekering 2013: het is weer de tijd van het jaar om de zorgverzekering aan te passen. De zorgverzekeraars hebben hun polisvoorwaarden en vergoedingenlijsten bekend gemaakt.

Zorgverzekering 2013

Wanneer je er voor wilt zorgen dat je ook in 2013 (een deel van) de kosten voor een natuurgeneeskundige behandeling bij de Groeisprong vergoed kunt krijgen volgen hieronder een aantal tips die hopelijk mee kunnen helpen een weloverwogen keuze te maken.

  • Maak een lijstje van de zorgcomponenten die je nodig denkt te hebben in 2013
  • Vraag je dan af voor welke kosten je het liefst een declaratie bij je zorgverzekeraar wilt kunnen indienen en welke kosten je bereid bent zelf te betalen?

Zorgverzekering vergelijken

Aan de hand van verschillende websites kun je de polissen
van de zorgverzekeraars vergelijken:

VNT-therapeuten

Via mijn beroepsvereniging heb ik het overzicht ontvangen met zorgverzekeraars die in 2013 de behandelingen van VNT-therapeuten (deels) vergoeden. Hier vind je het overzicht zorgverzekeraars 2013.

Natuurgeneeskunde en zwangerschapscursus in het aanvullende pakket

Als je behandelingen natuurgeneeskunde of een zwangerschapscursus in je aanvullende pakket wilt hebben, vraag dan goed door bij de zorgverzekeraar.

Beroepsvereniging

Niet bij alle zorgverzekeraars staat namelijk de gehele polis-informatie op de website. Het is belangrijk na te gaan bij welke beroepsvereniging de behandelend therapeut aangesloten moet zijn om de behandeling vergoed te krijgen. Je zorgverzekeraar heeft de lijst met toegestane beroepsverenigingen.

Consult

Kijk ook of een consult alleen vergoed wordt als het door een arts wordt gegeven of dat je ook bij een therapeut terecht kunt.

Zwangerschapscursus

Ook bij vergoeding voor een zwangerschapscursus worden vaak aanvullende eisen gesteld, bijvoorbeeld dat de docent aangesloten is bij een thuiszorgorganisatie.

Kijk hier dus vooraf goed naar om vervelende verrassingen achteraf te voorkomen!

Aanvullende zorgverzekering of eigen budget?

Het wordt steeds belangrijker een inschatting vooraf van je ziektekosten te maken. Het loont de moeite om goed naast elkaar te zetten hoeveel premie je gaat betalen en hoeveel kosten je daadwerkelijk gaat maken en hoeveel de zorgverzekeraar hiervan dan zal vergoeden.

De daadwerkelijke vergoeding van kosten is de afgelopen jaren steeds magerder geworden en de bijkomende eisen (lees: “mitsen en maren”) zijn vaak hoger.

Een belangrijke vraag om jezelf te stellen:

is het nog wel de moeite waard een aanvullende verzekering af te sluiten?

Hiermee bedoel ik niet dat je zou moeten bezuinigen op zorg voor jezelf! Wat mij verbaast is hoe weinig zorg mensen over het algemeen voor zichzelf en hun lichaam hebben. Je moet het er wel een heel leven mee doen! Het is dus belangrijk goed voor jezelf te zorgen.

Eigen budget

Wat ik er mee wil zeggen is dat je je eigen budget voor zorg kunt maken. Je auto gaat ook ieder jaar voor de grote beurt en de APK naar de garage en in veel gezinnen wordt hiervoor maandelijks een bedrag opzij gelegd. Hetzelfde kun je doen voor je zorgkosten: zo houd je zelf de regie in handen, en kun je, als je zorg nodig hebt terecht bij de zorgverlener van je keuze.

Ik wens je succes bij het maken van een goede keuze!

Misschien vindt je dit ook leuk…

Detox voor je darmen en lever

Detox voor je darmen en lever

Raak eens lekker wat afvalstoffen kwijt: geef jezelf een boost met een detox! Ben jij je meer te buiten gegaan aan...