Zorgverzekering 2012

Zorgverzekering 2012: het is weer tijd om kritisch te kijken naar de polis van de zorgverzekering. De zorgverzekeraars hebben hun vergoedingenlijsten bekend gemaakt. Wanneer je er voor wilt zorgen dat je ook in 2012 (een deel van) de kosten voor een natuurgeneeskundige behandeling bij de Groeisprong vergoed kunt krijgen volgen hieronder een aantal tips die hopelijk mee kunnen helpen een weloverwogen keuze te maken.

Een aantal beroepsverenigingen, waaronder mijn eigen beroepsvereniging, de Vereniging voor Natuurgeneeskundig Therapeuten, heeft de polisvoorwaarden van 36 zorgverzekeraars onderzocht.
De resultaten vind je hier.

Zorgverzekering 2012

Het blijft uiteraard belangrijk om eerst zelf te kijken voor welke componenten je waarschijnlijk in 2012 een beroep gaat doen op je zorgverzekering en aan de hand van je eigen lijstje goed de diverse zorgverzekeringen te vergelijken. Het zal ook voor een ieder verschillen wat je bereid bent zelf te betalen en waarvoor je een declaratie bij de ziektekostenverzekeraar wilt kunnen indienen.

Goed doorvragen belangrijk bij natuurgeneeskunde en zwangerschapscursus!

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: vraag vooral ook goed door bij de zorgverzekeraar. Vaak staat niet alle informatie op de website van de verzekeraar en is een extra telefoontje of mailtje noodzakelijk om achter alle “kleine lettertjes” te komen. Dit voorkomt dat hetgeen waarvoor je de verzekering afgesloten hebt achteraf toch niet vergoed blijkt te worden!

Als in de polisvoorwaarden bijvoorbeeld staat dat er een vergoeding is voor alternatieve geneeswijzen, vraag dan naar eventuele beperkingen. Wordt alleen een consult door een arts vergoedt of ook door een therapeut? Vaak wordt de eis gesteld dat de zorgverlener lid is van een specifieke beroepsvereniging. Wanneer de zorgverzekeraar de consulten van therapeuten van meerdere beroepsverenigingen vergoedt, heb je een bredere keuze.

Ook bij de vergoeding voor zwangerschapscursussen zit er soms een addertje onder het gras: de verzekeraar heeft dan bijvoorbeeld bepaald dat alleen zwangerschapscursussen gegeven door een thuiszorgorganisatie vergoed worden. Dan ben je direct wel heel beperkt in je keuze.

Website om een vergelijking te maken

Tenslotte nog een aantal vergelijkingswebsites op een rijtje:

Ook hier geldt: doe navraag bij de zorgverzekeraar zelf voor de volledige polisvoorwaarden.

Ik vind het zelf weer een hele klus ieder jaar en wens je succes bij het maken van een goede keuze!

Misschien vindt je dit ook leuk…

Detox voor je darmen en lever

Detox voor je darmen en lever

Raak eens lekker wat afvalstoffen kwijt: geef jezelf een boost met een detox! Ben jij je meer te buiten gegaan aan...