Vergoeding zorgverzekeraar 2019

Vergoeding zorgverzekeraar 2019 voor natuurgeneeskunde: het is weer de tijd van het jaar om naar het zorgverzekeringspakket te kijken. Zoals je wel van me weet raad ik aan een budget voor zorg te maken en jezelf niet afhankelijk te stellen van een aanvullende zorgverzekering.

Al jaren stellen de zorgverzekeraars steeds hogere eisen aan mij als therapeut, en krijg jij, als cliënt, daar weinig vergoeding voor terug.

Even een weet: 6 weken voor het einde van het jaar 2018 heeft de CZ groep (ook OHRA en Nationale Nederlanden, Delta Lloyd, IZ) besloten orthomoleculaire consulten niet meer te vergoeden, zonder verdere opgaaf van reden.

Lees hierover ook dit persbericht: Zorgverzekeraar CZ zet patienten en hun behandelaars in de kou.

Vergoeding zorgverzekeraar 2019

Ik ben lid van 2 beroepsverenigingen: MBOG (orthomoleculaire therapie) en VNT (natuurgeneeskunde), zodat vergoeding bij een grote groep zorgverzekeraars mogelijk blijft.

Maar ik vraag je dit jaar heel kritisch te kijken en de willekeur van de verzekeraar niet te ondersteunen.

Wat kun je doen?

1) Zoek een andere zorgverzekeraar. Lees ook van andere verzekeringen ALTIJD de kleine lettertjes (die op vergelijkingssites vaak niet staan weergegeven). Via Zorgwijzer 2019 kun je kijken welke verzekeraars wel vergoeden.

Kijk hier voor orthomoleculaire behandeling

En hier voor natuurgeneeskunde.

Let ook hier heel goed op: sommige verzekeraars zeggen dat ze natuurgeneeskunde vergoeden, maar dan gaat het bijvoorbeeld uitsluitend over acupunctuur of een andere specifieke vorm en dit wordt niet altijd duidelijk vermeld!

2) Via deze link kun je de petitie tekenen om breed complementaire geneeskunde in de vergoedingen te houden. Teken deze petitie alsjeblieft.

3) Heb je een van hierboven genoemde zorgverzekeringen? Dan zou je ook persoonlijk een klacht bij je verzekeraar kunnen indienen.

Ik wens je sterkte in het doolhof van de zorgverzekeraars.

Misschien vindt je dit ook leuk…

Detox voor je darmen en lever

Detox voor je darmen en lever

Raak eens lekker wat afvalstoffen kwijt: geef jezelf een boost met een detox! Ben jij je meer te buiten gegaan aan...