Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde

Hier kun je lezen over alles dat je wilt weten over natuurgeneeskunde en je kunt hier een afspraak maken voor een consult.
Je vindt hier ook de tarieven voor een consult en toegang tot pagina’s waar je meer achtergrondinformatie kunt vinden.

Natuurgeneeskunde: holistische werkvormen

De natuurgeneeskunde ziet de mens als een geïntegreerd geheel, een eenheid van lichamelijk, emotioneel en mentaal functioneren. Alle delen in dit geheel zijn van invloed op elkaar en hebben op hun beurt weer een wisselwerking met iemands sociale omstandigheden, omgevingsfactoren en leefwijze.

De op deze website verder omschreven methodieken zijn alle natuurgeneeskundige werkvormen.

Symptomen

Gezien vanuit dit principe staat ziekte niet op zichzelf en zijn symptomen slechts een uiting van een ziekteproces en niet de ziekte op zich. Het is belangrijk te kijken naar de oorzaak van ziekte.

Belangrijk is ook dat een mens verantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar gezondheid en een actieve rol speelt in zijn of haar genezingsproces.

 

Voeding

Voedselintolerantie

Voedingsintolerantie: Een steeds veelvuldiger voorkomende oorzaak van klachten bij kinderen (en volwassenen!) is een intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen. Denk hierbij aan herhaalde oorontstekingen, eczeem, buikpijn …

Voedingsadvies

Voedingsadvies: wil je echt aan je gezondheid werken? Dan ben je hier aan het juiste adres! Lees hier verder over voedingsadvies, Orthomoleculaire geneeskunde en voedingsadvies met supplementen.

Gezondheid

Een goede gezondheid wordt niet gedefinieerd als de afwezigheid van klachten, maar als een toestand van emotionele, geestelijke en lichamelijke balans. Ieder mens heeft een vitale innerlijke kracht in zich die streeft naar optimale gezondheid.

Professionele en kwalitatieve begeleiding. Dankzij de goede begeleiding van Claudia ben ik van mijn darmproblemen af. Zeer tevreden! Ik kan Claudia zeker aanbevelen aan anderen.
Femke

Darm therapie

Darmtherapie

Darmtherapie is het trainen van de darmen

Orthomoleculaire therapie

Voeding, suppletie en lifestyle

Zelfgenezend vermogen

Een natuurgeneeskundige behandeling heeft als doel dit zelfgenezend vermogen van de mens te stimuleren om naar een nieuwe, gezondere, balans te komen. Hierbij staat voorop dat een behandeling nooit mag schaden (naar Hippocrates).

Alles staat met elkaar in verband. De natuur en het menselijk lichaam. Ziet de geneesheer dat over het hoofd dan kan er geen sprake zijn van een natuurlijke geneeskunst. Niet de geneesheer maar de natuur geneest. De geneesheer is de dienaar van de natuur. Hij mag alleen maar het natuurlijke proces ondersteunen.

Hippocrates

Wil je weten wat natuurgeneeskunde voor jou kan doen? Neem dan nu contact met me op.

Tarieven en afspraak maken
ConsultTarief
Natuurgeneeskundig startconsult max 1,5 uur *126,- euro

* Voorbereidings- en nawerktijd worden naar rato doorberekend.

  Afspraak maken

  Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

  Afspraak maken voor een natuurgeneeskundig consult:

  Naam*

  Email*

  Telefoon

  Onderwerp

  Je bericht

  Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden

  Ik wil ook Groei-nieuws eens per maand ontvangen

  Privacy beleid

  Afspraken volgens algemene voorwaarden

  Wanneer we een afspraak maken reserveer ik mijn tijd voor je en reken dan ook graag op je. Bij het niet verschijnen op een afspraak zonder afmelding worden de volledige kosten doorberekend. Bij afzegging binnen 48 uur voor het aanvangsuur van een individuele cursus of consult is 50% van de kosten verschuldigd. Bij afzegging langer dan 48 uur van tevoren zijn geen kosten verschuldigd. Op behandelingen en cursussen zijn de algemene voorwaarden van de Groeisprong van toepassing.

  Misschien vindt je dit ook leuk…

  Detox voor je darmen en lever

  Detox voor je darmen en lever

  Raak eens lekker wat afvalstoffen kwijt: geef jezelf een boost met een detox! Ben jij je meer te buiten gegaan aan...