Natuurgeneeskunde

natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde

Hier kun je lezen over alles dat je wilt weten over natuurgeneeskunde en je kunt hier een afspraak maken voor een consult.

Je vindt hier ook de tarieven voor een consult en toegang tot pagina’s waar je meer achtergrondinformatie kunt vinden.

Afspraak maken

Natuurgeneeskunde: holistische werkvormen

De natuurgeneeskunde ziet de mens als een geïntegreerd geheel, een eenheid van lichamelijk, emotioneel en mentaal functioneren. Alle delen in dit geheel zijn van invloed op elkaar en hebben op hun beurt weer een wisselwerking met iemands sociale omstandigheden, omgevingsfactoren en leefwijze.

De op deze website verder omschreven methodieken zijn alle natuurgeneeskundige werkvormen.

Symptomen

Gezien vanuit dit principe staat ziekte niet op zichzelf en zijn symptomen slechts een uiting van een ziekteproces en niet de ziekte op zich. Het is belangrijk te kijken naar de oorzaak van ziekte.
Belangrijk is ook dat een mens verantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar gezondheid en een actieve rol speelt in zijn of haar genezingsproces.

Voeding

Voedingsintolerantie

voedingsintolerantie Voedingsintolerantie: Een steeds veelvuldiger voorkomende oorzaak van klachten bij kinderen (en volwassenen!) is een intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen. Denk hierbij aan herhaalde oorontstekingen, eczeem, buikpijn ...

Naar de pagina

Voedingsadvies

voedingsadvies Voedingsadvies: wil je echt aan je gezondheid werken? Dan ben je hier aan het juiste adres! Lees hier verder over voedingsadvies Orthomoleculaire geneeskunde en voedingsadvies met supplementen.

Naar de pagina

Gezondheid

Een goede gezondheid wordt niet gedefinieerd als de afwezigheid van klachten, maar als een toestand van emotionele, geestelijke en lichamelijke balans. Ieder mens heeft een vitale innerlijke kracht in zich die streeft naar optimale gezondheid.

Cynthia van der Heyden Natuurgeneeskunde

Ik heb de consulten bij Claudia als goed, kordaat en behulpzaam ervaren. Ik had problemen met mijn darmen (prikkelbare darm - veel misselijk) en wist niet goed wat er aan te doen. Met de (voedings)tips van Claudia en ook de bevestiging dat ik naar mijn eigen lijf kan luisteren omdat dit signalen afgeeft gaat het nu een stuk beter.

De misselijkheid heb ik bijvoorbeeld zelden meer en als ik het nu heb weet ik dat het komt doordat alles wat teveel is geweest (eten, alcohol, weinig slaap etc.) oftewel het in disbalans is. Echt goede kennis en informatie om te hebben en te weten. Na een paar consulten kon ik zelf verder. Hartstikke fijn, dankjewel Claudia.

Natuurgeneeskundige methoden

Darm therapie

Darm therapie is het trainen van de darmen.

Lees meer >>

Dorn methode

Klachten door een beenlengte verschil

Lees meer >>

Tissue release

Tissue release is diepe bindweefselmassage

Lees meer >>

Voetreflexzone massage

Stimuleert het zelfgenezend vermogen

Lees meer >>

Zelfgenezend vermogen

Een natuurgeneeskundige behandeling heeft als doel dit zelfgenezend vermogen van de mens te stimuleren om naar een nieuwe, gezondere, balans te komen. Hierbij staat voorop dat een behandeling nooit mag schaden (naar Hippocrates).

Alles staat met elkaar in verband. De natuur en het menselijk lichaam. Ziet de geneesheer dat over het hoofd dan kan er geen sprake zijn van een natuurlijke geneeskunst. Niet de geneesheer maar de natuur geneest. De geneesheer is de dienaar van de natuur. Hij mag alleen maar het natuurlijke proces ondersteunen.’

Hippocrates

Wil je weten wat natuurgeneeskunde voor jou kan doen? Neem dan nu contact met me op.

ConsultTarief
Natuurgeneeskundig consult per uur80,-- euro
Voorbereidings- en nawerktijd wordt berekend naar rato
Wanneer een consult langer dan een uur duurt wordt naar rato doorberekend.

Afspraak maken

Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld.
Afspraak maken voor:

Een natuurgeneeskundig consult van een uur

Naam*

Email*

Telefoon

Onderwerp

Je bericht

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden

Ik wil ook Groei-nieuws eens per maand ontvangen

Afspraken volgens algemene voorwaarden

Wanneer we een afspraak maken reserveer ik mijn tijd voor je en reken dan ook graag op je. Bij het niet verschijnen op een afspraak zonder afmelding worden de volledige kosten doorberekend. Bij afzegging binnen 48 uur voor het aanvangsuur van een individuele cursus of consult is 50% van de kosten verschuldigd. Bij afzegging langer dan 48 uur van tevoren zijn geen kosten verschuldigd.

Op behandelingen en cursussen zijn de algemene voorwaarden van de Groeisprong van toepassing.

VNTNatuurdietistenMBOGMBOG