Ervaringen

Ervaringen

Hieronder een aantal ervaringen en reacties naar aanleiding van de begeleiding via de Groeisprong en/of zwangerschapscursus Van Buik tot Baby.

Kim Vogel

7 april 2021

Supervisie

Claudia heeft mij erg goed geholpen tijdens een supervisie van de begeleiding van een client.
Ik kwam er niet meer uit en Claudia heeft de onderzoeken bestudeerd en gaf andere inzichten.
Ze stelde de juiste vragen en gaf goede adviezen waardoor ik weer verder kon.
Het was fijn dat Claudia echt de tijd nam en het goed had voorbereid.
Het gaf mij weer vertrouwen om verder te gaan. Dank!

Liesbeth

7 april 2021

Dit zijn de ervaringen van de consulten van Claudia van Wezel

ik ben gestopt met de consulten bij jou. We hebben samen veel gesprekken gevoerd, daar heb ik veel aan gehad.
Jij weet welke kwaal je ook hebt altijd wel een oplossing te vinden. Ik ben blij dat ik jou heb leren kennen.
Ik heb veel van je geleerd. Jij hebt mij vertelt hoe te handelen als het niet goed gaat, dat zal ik goed onthouden.
Heel erg bedankt voor alles. Veel liefs Liesbeth

Arianne

25 februari 2021

Fijn contact

Claudia werkt heel behulpzaam en duidelijk. We hebben alleen maar online contact gehad en dat ging goed. We zijn fijn op weg geholpen en voelde echt dat ze ons goed wilde begeleiden en ondersteunen.

Aniek

14 oktober 2020

Veel informatie + snel resultaat

Begin dit jaar hebben we bij Claudia de Moxa-therapie gedaan. Aanvankelijk waren we wat sceptisch, maar we grepen graag elke strohalm aan. Inmiddels is onze dochter geboren, maar kijken we goed terug op onze keuze.

Claudia is betrokken bij je persoonlijke situatie en vertelt veel om je verder te helpen. Ze laat je nadenken over de verschillende opties die er zijn als de baby in stuitligging ligt. Ze neemt hierbij geen standpunt in en laat de keuze bij jou. Daarnaast is ze merkbaar ervaren in het doen van voetreflexmassage en legt ze de Moxa goed uit. Onze dochter is in de week na de Moxa gedraaid vanuit haar stuitligging, terwijl dat volgens de verloskundige bijna niet meer mogelijk was. Wat zijn we blij!

Dank je wel Claudia voor alle goede zorgen.

JP

27 augustus 2020

Zeker aan te raden!

Ik ben heel tevreden over de adviezen die ik heb gekregen. Claudia is ervaren en rustig en kijkt echt wat jij als persoon nodig hebt.
Dankzij de voedingsadviezen en de voedingssupplementen voelde ik me veel beter en dat heeft wellicht bijgedragen aan deze zwangerschap, waar wij heel lang op hebben moeten wachten.

Stephanie

9 juli 2020

Advies bij eczeem baby

Mijn dochter van 6 maanden had ontzettende eczeem en hele erge buikklachten. Uiteindelijk bij Claudia terecht gekomen, waar we een ontlastingsonderzoek deden. Hieruit bleek dat mijn dochter een aantal tekorten had in haar vitamines en mineralen, en bleek ze heel allergisch te reageren op melk. Na een week volledig lactose vrij te eten en drinken, en aanvulling op vitamines en mineralen heb ik weer een blije baby. Volledig klachten vrij!  Aanrader!

Sandra

25 juni, 2020, Darmtherapie

Eeuwig dankbaar!

Wij kwamen na een zoektocht van 1,5 jaar tobben met ons 3 jarig zoontje bij Claudia terecht. Ons zoontje had obstipatie en eczeem klachten en het enige waar de kinderarts in het ziekenhuis mee kwam is het testen op Coeliakie en toen dat het niet bleek te zijn moest hij maar laxerende middelen gaan gebruiken. Waarschijnlijk voor een paar jaar en misschien wel zijn hele leven (???!!!!) Een 3 jarige jongetje aan de laxeermiddelen? Zonder dat de oorzaak van de klachten duidelijk zijn waarom zijn lijfje doet wat het doet?

Na van alles geprobeerd te hebben kwamen we via via bij Claudia terecht en die had ons binnen een week op de rit! Ik moet er nog van huilen nu ik dit schrijf. Hoe is het mogelijk dat de reguliere medische wetenschap niet kijkt naar het geheel en alleen naar de symptomen? Claudia is een heel professionele down to earth dame en ik kan haar iedereen aanbevelen.

Charlotte

28 juni 2020, Baby en kind, voedselintolerantie

Een heel ander kind!

Via internet kwam ik gelukkig bij Claudia terecht vanwege fors eczeem en verdenking op allergieën bij ons zoontje van toen nog geen jaar. Hij was vaak onrustig, sliep slecht en ik was inmiddels bang om hem bepaalde voedingsmiddelen te geven. In de reguliere gezondheidszorg kwamen we niet verder, omdat hij te jong zou zijn voor verder onderzoek.

Claudia heeft ontzettend veel kennis en ervaring en daarnaast levert ze maatwerk. Ze gaat systematisch te werk en in overleg bespreekt ze de onderzoeks- en behandelopties, wat ik erg prettig vind.

Onze zoon is nu ruim 2 jaar en met een aangepast voedingspatroon is hij eindelijk eczeemvrij!!, slaapt goed en zit lekker in z’n vel! We hebben eindelijk aan de oorzaak gewerkt ipv alleen aan de gevolgen. Daarnaast weten we nu waar hij allergisch voor is en met welke voedingsmiddelen we terughoudend moeten zijn.
De natuurgeneeskunde heeft ons een nieuwe, bewuste kijk op voeding en gezondheid gegeven. We voelen ons zelf ook beter.

Claudia, ook via deze weg: bedankt!

Gerie

27 Februari, 2020

Darmtherapie bij overgangsklachten, een aanrader

Claudia is een fantastische vakvrouw. Heel veel kennis en bruikbare tips die het zelf herstellend vermogen van mijn lichaam ondersteunen. Ze schrijft alleen gericht voedingssupplementen voor zonder bijwerkingen.

Een jaar geleden heb ik darmtherapie aangevraagd met vermoeidheid, concentratie problemen en gevoelig voor candida schimmels als belangrijkste klachten. Vanuit mijn vraag of dat niet anders kon. Sinds mijn overgang heb ik van alles geprobeerd in het alternatieve circuit. Het hielp gedeeltelijk, maar ik vond het niet genoeg. Ik leerde Claudia kennen toen ze buikdanslessen in Culemborg mee kwam volgen. Via gesprekken na de les en haar posts op Facebook ben ik op haar site gaan kijken en hebben we een afspraak gemaakt. De consulten zijn elke keer een ontdekkingsreis wat er mogelijk is om zelf te doen met voeding en verzorging. Een paar ontlastingsonderzoeken verder en het is helemaal duidelijk dat mijn spijsverteringssysteem mijn zwakke plek is. De supplementen om dit te ondersteunen heb ik in huis en zodra ik merk dat mijn ontlasting verandert, kan ik het weer gebruiken. Ondertussen geniet ik volop van gezonde darmen, rust in mijn buik, mijn hoofd en huid. Claudia, ontzettend bedankt voor je deskundige en liefdevolle ondersteuning. Jammer dat ik niet eerder ben langs gekomen.

Marianne

17 November, 2019

Klachten met mijn lever na 4 maanden eindelijk opgelost

Al 4 maanden liep ik bij de huisarts met vervelende klachten. Ik had een soort aanvallen ’s nachts, waarbij ik me heel onrustig voelde en ook het gevoel had dat ik niet goed kon ademen. De aanvallen werden duidelijk versterkt als ik bepaalde dingen dronk of at, zoals zalm, avocado, koffie en alcohol. Ook waren de aanvallen erger aan het begin en einde van mijn menstruatie.
De huisarts nam me gelukkig serieus en vond na een lange zoektocht dat mijn leverwaarden licht verhoogd waren. En daar hield het dan ook meteen op. De waarden waren “maar” licht verhoogd, dus er was eigenlijk niet echt iets aan te doen. Het lastigste vond ik, dat ik nooit echt antwoord kreeg op de vraag of die verhoogde leverwaarden dan ook mijn klachten konden verklaren.
Met dat verhaal ben ik bij Claudia terecht gekomen. Na een uitgebreide intake kreeg ik een kuur, op natuurlijke basis, om mijn lever weer een goed boost te geven. En dat hielp. Al 4 weken later was ik van de aanvallen af. Tijdens het 2de consult heeft Claudia me een goed mix van vitaminen en mineralen aangeraden. Die slik ik trouw elke dag en voel me energieker dan daarvoor.

Barbara

28 Februari, 2020

Behandeling darmproblematiek

Heel tevreden ben ik over de adviezen die ik kreeg. Mijn darmen zijn een stuk rustiger door alle adviezen die ik opvolgde. Claudia werkt fijn en zet een behandeling op adhv uitslagen van onderzoeken. Ik zou haar zeker adviseren aan anderen!

Fleur

3 Februari, 2020

Fijne praktijk!

Er wordt goed geluisterd naar de redenen waarvoor je bij Claudia komt.
Tevens wordt je begrepen en serieus genomen, dit alles wordt afgesloten met een goed en ruim advies.
Wij waren bij Claudia voor onze zoon van 6, hij was er heel erg op z’n gemak.

Deskundige begeleiding

Zowel tijdens mijn zwangerschap, als na mijn bevalling heeft Claudia mij ondersteund met gedegen adviezen (over voeding en gebruik van supplementen), dat maakte mijn klachten tijdens de zwangerschap heel goed hanteerbaar! De adviezen voor na de bevalling hebben me geholpen om goed te herstellen. Samen met mijn partner, heb ik ook de bevallingscursus bij Claudia gevolgd. Het is fijn dat de cursus uit een theoretisch deel bestaat (dat je helpt begrijpen wat er allemaal gaat gebeuren voor, tijdens en na de bevalling) als ook een praktijk gedeelte (technieken die je tijdens de bevalling samen kunt inzetten). Inmiddels vraag ik haar ook regelmatig om raad wanneer ik vragen heb over onze baby. Bij Claudia kun je al je vragen kwijt, ze denkt graag met je mee, geeft verschillende opties en mogelijkheden zodat er altijd ruimte is om je eigen keuzes en afwegingen te maken, dat kun je als pasgeworden moeder heel goed gebruiken!!!

Biance

Zwangerschapscursus; welke ga je kiezen van de velen die er aangeboden worden? In een groep, individueel (nou ja; met z’n tweetjes natuurlijk… ?) Zo ontzettend blij dat wij voor de laatste mogelijkheid hebben gekozen!! Erg veel praktische tips en meteen al je vragen die je hebt kunnen stellen.. Erg fijn, interessant en leerzaam!! De praktijk moet nog ‘even uit gaan wijzen of wij de belangrijkste zaken op een goede manier opgepikt hebben’.. hè schatje ?? hihihi maar dat komt vast goed… ??
Brigitte Masmeijer

Zwangerschapscursus samen

Al meer dan 14 jaar komen ik en mijn gezinsleden met tussenpozen bij De Groeisprong en we zijn zéér tevreden. Ooit begonnen met mijn man met een zwangerschapscursus, daarna babymassage. We zijn erg tevreden over de aanpak en professionaliteit van Claudia.

Claudia heeft mij van verschillende fysiologische allergieën afgeholpen, terwijl de reguliere medici mij hadden verzekerd, na uitgebreid onderzoek, dat ik daar nooit vanaf zou komen. Een wonder dus! Ik heb weer lol in mijn leven zonder beperkingen van allergieën.

Gi Na

Het origineel van deze review staat op Google maps

Claudia heeft mij bij (vage) darmklachten super begeleid. Waar huisartsen/specialisten geen raad wisten, was Claudia de eerste in 10 jaar die al mijn klachten in een heel plaatje kon duiden én de juiste aanpak wist. Hiernaast had ik ook geen menstruele cyclus meer. Na een lange periode van geduld en volhouden kan ik nu weer alles eten en is mijn cyclus teruggekomen. Ik heb nog steeds stappen vooruit te gaan, wat een mooi vooruitzicht is! Wat ook belangrijk is dat ik vanaf het begin een goed gevoel en vertrouwen bij Claudia had, ze is zeer deskundig en daadkrachtig. Ik kan Claudia aan iedereen aanbevelen, en heb inmiddels al verschillende kennissen naar haar verwezen.

Wieke Kramer

Het origineel van deze review staat op Google maps

We highly recommend Claudia – she helped resolve our whole family’s gut issues. She is very professional, has a wealth of knowledge and expertise in different areas and goes above and beyond to support her clients. Working with Claudia our baby’s eczema cleared completely and naturally without using any steroid creams. She speaks excellent English and we spoke entirely in English during all of our appointments with her.

Fereshteh Samsami

Het origineel van deze review staat op Google maps

Professionele en kwalitatieve begeleiding. Dankzij de goede begeleiding van Claudia ben ik van mijn darmproblemen af. Zeer tevreden! Ik kan Claudia zeker aanbevelen aan anderen.

Femke

Darm therapie

Ik zou jou nog laten weten hoe onze moxa-behandeling is afgelopen. Maandagavond zijn we bij jou geweest en uiteindelijk is hij donderdag op vrijdagnacht gedraaid. Vrijdag hadden we controle en toen lag hij netjes met z’n hoofdje naar beneden. Hij is daarna niet meer gedraaid en we zijn meteen met de moxa gestopt. Heel erg bedankt dus nogmaals voor je hulp.

Eline Vernooij

Zwangerschap

Het goede nieuws is dat ik afgelopen woensdag een echo heb gehad waaruit bleek dat het kindje is gedraaid en nu netjes met zijn hoofdje naar beneden ligt! Daar ben ik uiteraard heel blij mee. Dank!

Anne-Marie Smits

Zwangerschap

Na mijn bevalling heb ik last gekregen van een doof gevoel in mijn bovenbeen en last is in mijn onderrug. Eerst via de huisarts fysiotherapie gekregen. Dit hielp wel iets, maar onvoldoende. De pijn in mijn rug en het dove gevoel in mijn bovenbeen bleef.

Na een tijdje hiermee te hebben rondgelopen heeft Claudia mij een aantal keer behandeld. De behandeling duurde ongeveer een uur, maar al na 2 behandelingen voelde ik verbetering. Na ongeveer 7 behandelingen was ik van mijn klachten af! Het heeft mij erg geholpen!

Irene Raaff

Zwangerschap

Ik heb nog veel profijt gehad van je massage. Heerlijk geslapen daarna en (bijna) geen last meer van mijn rug. Bedankt!

Dorette

Zwangerschap: 1 keer gemasseerd vlak voor de uitgerekende datum

Speciaal als vader  heb ik het heel fijn gevonden om allerlei hot issues (willen we thuis bevallen? wat vinden we precies van borstvoeding? wat vinden we van inenten? etc.) op een rustige, oordeelvrije, neutrale manier ingeleid te zien. Geen stemmingmakerij, geen emotioneel appel op schuldgevoelens of allerlei normen, gewoon: de feiten op een rijtje. En dan duidelijk welke keuze we te maken hebben.

Zo konden we er samen vanuit gaan dat we allebei dezelfde informatie hadden gehad, en het maken van al die keuzes hebben we dan ook met gemak en heel erg samen kunnen doen – vond ik het fijn om over heel veel zaken net zo veel te weten als mijn vriendin. Ook over het vrouwelijk lichaam en de bevalling bijvoorbeeld.

Zodat ik helemaal ‘mee kon doen’. – vond ik de mix tussen realisme en verheugdheid heel prettig.

Speciaal als vader

Zwangerschap

Claudia heb ik leren kennen tijdens mijn eerste zwangerschap, doordat anderen mij op haar attendeerden. Ik werd door haar behandeld om zo fit mogelijk door zowel de eerste als de tweede zwangerschap heen te komen en dat heeft erg goed gewerkt. Claudia is integer en vakkundig, ik keek erg naar de behandelingen uit.

Liesbeth van Deursen

Zwangerschap

Wij zijn bij Claudia terechtgekomen omdat onze pasgeboren dochter last had van krampjes en reflux. We vermoedden dat dat te maken kon hebben met het feit dat onze dochter is geboren met een keizersnede, waardoor ze mogelijk geen gezonde darmflora zou hebben. Aangezien Claudia o.a. in deze problematiek gespecialiseerd is, hebben wij contact met haar opgenomen.

Claudia is een heel prettig en rustig persoon. Ze luistert goed naar je verhaal en geeft vervolgens adviezen. Wat ik heel prettig vond, was dat er daarbinnen de ruimte was om onze eigen afwegingen te maken. Zo gaf ze bijvoorbeeld tijdens het eerste consult aan dat een onderzoek van de ontlasting nuttig zou kunnen zijn, maar dat dat niet goedkoop was en dat ze eventueel ook zonder die onderzoeksresultaten zou kunnen behandelen, alleen dan minder specifiek. Wij hebben er overigens voor gekozen om dat onderzoek wel te doen, en dat had inderdaad veel meerwaarde voor het vervolgtraject.

Bij een van de behandelingen die Claudia ons vervolgens adviseerde (het afdoden van de darmflora om schadelijke darmbacteriën te verwijderen), hadden we wat twijfels vanwege de jonge leeftijd van onze dochter. Claudia gaf aan hier veel ervaring mee te hebben, maar accepteerde onze keuze en heeft vervolgens met ons gekeken wat we dan wel zouden kunnen doen.

Dit vonden we erg prettig. We denken dat veel behandelaars hun consulten zouden stopzetten als je niet helemaal mee wilt in hun adviezen. Erg fijn dat Claudia dat juist niet heeft gedaan. Daardoor konden we toch verder met het traject.

Inmiddels zijn de klachten van onze dochter al voor een groot deel verdwenen. We zijn nu bezig met het laatste stukje (de opbouw van de darmflora). Als we dat hebben afgerond, hebben we er alle vertrouwen in dat onze dochter een goede basis heeft gelegd voor haar gezondheid. We zijn Claudia dus dankbaar voor haar adviezen en kundigheid!

Marijn Scheepers

Zwangerschap

Claudia heeft een prettige stem om naar te luisteren en kan goed haar verhaal overbrengen. Het leuke van de cursus is dat je door verschillende stappen van de zwangerschap heen gaat. Wij zijn van mening dat je niets “echt” kan voorbereiden op de bevalling en de tijd erna, maar Claudia komt met haar cursus hier wel erg dichtbij.

Kelvin Hendrikse

Van buik tot baby

De bevalling verliep anders dan gedacht, maar toch hebben we heel veel gehad aan alle informatie, tips en handige weetjes van de cursus. En … het persen ging net als op de cursus héél goed; met 3x goed persen was íe er!

Arjen en Suzanne

Van buik tot baby

Ik heb de consulten bij Claudia als goed, kordaat en behulpzaam ervaren. Ik had problemen met mijn darmen (prikkelbare darm – veel misselijk) en wist niet goed wat er aan te doen. Met de (voedings)tips van Claudia en ook de bevestiging dat ik naar mijn eigen lijf kan luisteren omdat dit signalen afgeeft gaat het nu een stuk beter.

De misselijkheid heb ik bijvoorbeeld zelden meer en als ik het nu heb weet ik dat het komt doordat alles wat teveel is geweest (eten, alcohol, weinig slaap etc.) oftewel het in disbalans is. Echt goede kennis en informatie om te hebben en te weten. Na een paar consulten kon ik zelf verder. Hartstikke fijn, dankjewel Claudia.

Cynthia van der Heyden

Natuurgeneeskunde

Ik ben tevreden over de dienstverlening van Claudia van Wezel. Ik had last van een laag energieniveau. Ze nam me heel serieus en heeft me geholpen, waardoor de klachten zijn verminderd.

Johan

Natuurgeneeskunde

“Drie jaar geleden werd ik doorverwezen naar Claudia toen ik op zoek was naar een acupuncturist.

Een zwangerschap bleef al een jaar uit en ik wilde alles doen om mijn lichaam ”klaar” te maken. Ik kreeg geweldige voedingstips en na elke behandeling voelde ik me energieker en fitter. Ook kreeg ik vakkundige adviezen op het gebied van mineralen en vitamines.

Helaas bleef een zwangerschap uit en na onderzoek bleek dat alleen met IVF zwanger worden mogelijk was. Niet alleen de behandelingen, ook de gesprekken hebben mij enorm geholpen om mijn lichaam klaar te maken voor IVF en de eerste poging was al raak!

Tijdens de zwangerschap werd ik vervolgens goed begeleid door Claudia door onder meer voetreflexmassages en oefeningen. Door een beenlengteverschil die af en toe ontstond door het gewicht op mijn bekken kreeg ik vaak last. Die werden met eenvoudige oefeningen door Claudia weer recht gezet, waarna ik er weer een paar weken tegen aan kon.

De tweede zwangerschap verliep op dezelfde wijze, weer direct raak en 9 maanden goed begeleid door Claudia. De babymassage is overigens ook een aanrader.”

Liesbeth

Zwangerschapscursus Van Buik tot Baby, Voetreflexzone massage

Vanaf de babymassage van onze oudste zoon (2005) hebben we regelmatig contact met Claudia. Zij heeft onze drie jongens geholpen met voedingsadvies en homeopathische ondersteuning bij inentingen.

We hebben net een traject afgesloten met onze jongste zoon (2009). Noah had vorige winter last van zijn luchtwegen en was voortdurend ziek door verkoudheid. Mede door twee antibiotica kuren was zijn weerstand tot een minimum gedaald.

Claudia constateerde dat zijn darmflora niet goed was ontwikkeld (dit gebeurt vaker bij keizersnee-kinderen) en adviseerde zijn ontlasting te laten onderzoeken.

Met deze laboratorium-analyse heeft zij vervolgens een behandelplan opgesteld, gericht op het bestrijden van de schimmels en het versterken van de darmflora. Noah kreeg een aantal maanden verschillende druppels of korrels en een ondersteunend voedingsadvies.

De herfst is weer begonnen en hij is niet ziek geworden van zijn eerste verkoudheid. We zijn blij dat we op deze manier Noah hebben kunnen helpen met een betere weerstand.”

Mariska en Onno

Zwangerschapscursus Van Buik tot Baby, Voetreflexzone massage

Al vrij snel na de geboorte kreeg onze dochter last van rode vlekken in de hals en op haar wangetjes. Ze wilde telkens krabben. Ook was ze vaak erg onrustig, ze bleek vreselijk last te hebben van darmkrampen. Huisarts en Consultatiebureau gaven beide aan het eerste jaar hier niets aan te kunnen (of te willen) doen. We moesten maar gewoon afwachten. Het deed ons echter teveel pijn onze dochter zo te zien lijden.

Hierop zochten we hernieuwd contact met Claudia. We kenden Claudia van de cursus ‘van buik tot baby’, een cursus die we iedere aanstaande ouder (zowel moeders als vaders!) van harte aanbevelen.

Dankzij haar werd al snel duidelijk dat onze dochter last had van een koemelkallergie en een daardoor verstoorde darmflora. Het volgen van een koemelkloos dieet (bijv. geen koemelk maar geitenmelk) hielp al snel. Dit overigens voor zowel dochter als moeder, aangezien koemelk ook via borstvoeding kan worden doorgegeven.

Met behulp van een door Claudia opgestelde kuur werd ook de allergische gevoeligheid van onze dochter zelf verminderd. Inmiddels is onze dochter een jaar oud en het gaat prima met haar, ook omdat wij als ouders nu weten hoe we met haar allergie om moeten gaan. Wij zijn Claudia heel erg dankbaar voor haar hulp, en vooral ook voor de wijze waarop zij dat heeft gedaan. Naast de fysieke rust bij onze dochter, heeft Claudia door geduldig te luisteren, de tijd voor je te nemen en haar begrijpelijke uitleg, ook rust weten te brengen bij ons als onervaren ouders…

Martijn, Natalia en Marina

Baby en kind: voedingsintolerantie

Sinds een week ben ik bezig met de supplementen die je geadviseerd hebt. Ik kan zeggen dat het goed met me gaat! Ik heb geen Symbicort (inhalator, red.) meer hoeven nemen, wat  ik nu toch een half jaar heb gebruikt, voor een hoest waar ik maar niet vanaf kon komen, vooral ‘s nachts.

Ik wil dit graag even met je delen. M’n complimenten over je advies.

Carola

Supplementen

Het goede nieuws is dat ik afgelopen woensdag een echo heb gehad waaruit bleek dat het kindje is gedraaid en nu netjes met zijn hoofdje naar beneden ligt! Daar ben ik uiteraard heel blij mee. Dank! Anne-Marie Smits

Anne-Marie Smits

Baby draaien

Hierbij onze ervaring met de moxa-therapie. Vanaf het moment dat we bij je zijn geweest hebben we de moxa gebruikt. We merkten duidelijk dat ons kindje hierop reageerde.

Ze werd erg druk en beweeglijk op het moment dat Dominic met de moxa bezig was. Vandaag zijn we weer bij de gynaecoloog geweest en ons kindje is inderdaad gedraaid en ligt netjes met haar hoofdje naar beneden. Super dus!

Angela en Dominic

Baby in stuitlig

“Ik wil je laten weten dat de moxa therapie heeft geholpen. Ik had dezelfde dag nog nadat we bij je waren geweest al het idee dat ze aan het draaien was. En dat klopt dus ook, want ze ligt helemaal goed en is inmiddels ook al ingedaald!”

Nathalie

Baby in stuitlig

In eerste instantie had ik een indicatie voor een keizersnede, maar bij 38 weken werd er toch gezegd dat ik “natuurlijk” mocht bevallen.

We hadden nog geen bevallingscursus gevolgd en aangezien de lessen al bezig waren hebben we besloten een privé-les te nemen bij Claudia. Dit gaf ons de gelegenheid in korte duur samen in een intieme sfeer de verschillende methodes van puffen, massage en ontspanning door te nemen.

Dit heeft mij en mijn partner gedurende de partus er doorheen gesleept. Ik zou het dus ook iedereen aanraden een bevallingscursus te volgen.

Saskia, Sander en onze dochter Isabella!

Zwangerschapscursus Van Buik tot Baby

We waren op zoek naar een zwangerschapscursus die praktisch, concreet en positief was. Een privé cursus was voor ons een pré.

Het cursusaanbod bij de Groeisprong voldeed aan deze eisen. We hadden direct een heel goed gevoel bij Claudia. Ze spreekt zeer rustig en duidelijk (Nederlands is niet mijn moedertaal, dus het was voor mij ook heel prettig).

De cursusmap die we in het begin van de eerste sessie hebben gekregen vonden we ook heel handig om de oefeningen thuis opnieuw te kunnen doen.

Dankzij Claudia’s handige tips, ademhaling/massage oefeningen en positief praten over de zwangerschap en de bevalling, voel ik me helemaal klaar (en vol vertrouwen !) voor de grote dag. Bedankt !”

Emilie Bonnin en Rudy

Zwangerschapscursus op maat

Tijdens de babymassage cursus leer je je kindje masseren, een bijzondere ervaring. In een kleine groep met veel persoonlijke aandacht ben je op een andere manier met je baby bezig dan dat je thuis doet. Het is mooi om te merken hoe je kindje geniet van de aanrakingen en de volledige aandacht die je als ouder geeft.

Claudia begeleidt dit proces op een erg prettige manier, met respect voor de eigenheid van iedere ouder en baby. Naast het leren masseren van je baby, heb ik in de babymassage lessen van Claudia nog veel meer meegekregen.

Allerlei thema’s kwamen ter sprake (voeding, inentingen, prikkels, ziek zijn etc.) waarover Claudia ons meer kon vertellen en tips kon geven. Al met al een hele waardevolle en vooral erg leuke cursus!

Eveline

Natuurgeneeskunde bij baby

De babymassagecursus vond ik erg leerzaam en heel praktisch. Ik heb goede tips gekregen over het vasthouden en masseren van m’n kleintje. Ook de tips over voeding en oliën etc. vond ik erg waardevol, dankjewel daarvoor!

Silvia

Natuurgeneeskunde bij baby

Veel geleerd!

Door middel van de babymassage al heel goede resultaten geboekt bij mijn zoontje van 9 weken.

Elian Drieënhuizen

Natuurgeneeskunde bij baby

Claudia is erg aardig en heeft ons veel verteld over de darmfuncties. Onze zoon ( 3 à 4 maanden oud) had veel last van ernstig eczeem en bijna hopeloos kwamen we bij de Groeisprong terecht.

Onze ervaring is als volgt: Na een darmonderzoek zijn we gestart met een afdodende en daarna opbouwende fase, dit d.m.v. diverse supplementen.

Onze zoon knapte er helaas niet van op, de situatie bleef nagenoeg hetzelfde, hij zat nog steeds onder de eczeem.

Via de reguliere web hebben we via een allergietest ontdekt dat hij vele allergieën heeft. Nu we deze vermijden gaat het Godzijdank ontzettend goed met hem.

Ik heb niet het idee dat de behandeling bij de Groeisprong hieraan heeft bijgedragen maar we hadden toen wel het gevoel dat we er alles aan hebben gedaan om hulp te zoeken. En dat was wel prettig in zo’n heftige situatie.

Jasmina Dekker

Natuurgeneeskunde

Mijn vrouw, mijn kinderen en ik komen al een aantal jaren bij Claudia. Ze heeft mijn vrouw o.a. bijgestaan tijdens en na de zwangerschappen, de kinderen met diverse klachten geholpen, en o.a. mijn hooikoorts en koemelkallergie helpen te verminderen.

Na een beet van een teek had ik geen goed gevoel over de antibioticumkuur van de huisarts, hierna heb ik ook haar hulp gevraagd.

Sinds mei (2012, red.) liep ik te tobben, met een lage rughernia. De neuroloog noemde het een lichte hernia, omdat ik (gelukkig) geen uitvalverschijnselen had. Desalniettemin dramatisch voor mij en mijn gezin, mede doordat we net een baby van een half jaar hadden.

Met een manueel therapeut en osteopaat in de hand ging het herstel langzaam, maar gestaag. Begin januari (2013) was ik te overmoedig en heb ik een paar sneeuwballen gegooid. Dat had ik nooit moeten doen! De hernia was weer helemaal terug, ik zat aan 3x daags Ibuprofen en paracetamol en kon weer geen kant op.

Uit wanhoop heb ik toen ook contact gezocht met Claudia en een afspraak gemaakt. Ik weet eigenlijk niet waarom ik dit niet eerder heb gedaan. In het consult heb ik een tweetal naaldjes in mijn oor gekregen, ik heb vanaf dat moment geen pijnstiller meer hoeven gebruiken! Ik merkte dat het herstel ineens wel heel snel ging en kon een kleine week later weer naar mijn werk.

Wij kennen Claudia als een professioneel werkende therapeut. Ze heeft een erg brede en goed onderbouwde kennis van de natuurgeneeskunde, daarbij blijft zij zichzelf ontwikkelen. Ze is voor ons de afgelopen jaren een betrouwbare hulpbron geweest, daar waar de reguliere geneeskunde vaak af laat weten.

Ernst

Voedselintolerantie

We zijn Claudia erg dankbaar wat ze in zo’n korte  tijd heeft bereikt. Dat ze haar kennis en kunde in zet maar ook haar prettige persoonlijkheid. En dat zonder belastende onderzoeken, belastende medicijnen maar met behulp van natuurlijke produkten. Ik wil Claudia van harte aanbevelen bij iedereen die met voedselallergie/intolerantie te maken heeft.

Carola Noordendorp

Voedselintolerantie

Ervaren professional die alle technieken waartoe zij beschikt inzet om tot de beste resultaten te komen. In mijn geval ging het om “deep tissue massage” om de onderliggende spierspanning in mijn lijf te verminderen.
Marie-José Fijen

Tissue release

In 2010 heb ik bij Claudia de cursus babymassage gevolgd met mijn toen 5 maanden oude zoon. De massage oefeningen worden in kleine stapjes aangeboden zodat je samen met je kind goed aan de oefeningen kunt wennen. We hebben er samen veel plezier aan beleefd.

Ook nu pas ik nog onderdelen van de massage toe (Kefas is inmiddels 16 maanden), bijv. als ik hem insmeer met zonnebrandcreme of als hij zich niet lekker voelt. Deze cursus is een echte aanrader!

Liesbeth van de Ven

Natuurgeneeskunde bij baby

In januari 2010 ben ik via een klant van mij bij Claudia terecht gekomen. Lange tijd heb ik hormonale klachten, last van mijn darmen en vermoeidheid. De begeleiding en kennis heb ik als zeer prettig ervaren.

Ik heb naaldjes in mijn oor gekregen, er is bekeken of ik tekorten had op gebied van vitamines en mineralen, voetreflextherapie en zeer goed tips waar ik echt wat mee kon in het dagelijks leven!

Ik ben zeer enthousiast over Claudia en dus de Groeisprong, ik ben er in ieder geval van gegroeid!

Ellen

Natuurgeneeskunde

“De bevalling is vlot verlopen en in een tijdsbestek van 7 uurtjes hadden we onze wolk in de armen. De tips en tricks van de cursus hebben mij er goed doorheen geloodst”.

Samra en Yassine


“Het was me de bevalling wel, maar ik moet zeggen dat ik me de hele tijd erg veilig heb gevoeld, en heel erg veel steun heb gehad aan alle informatie en technieken uit de cursus! Dat had ik voor geen goud willen missen! Super bedankt! We zijn lekker aan het wennen aan het leven met z’n drietjes en genieten volop”.

Nienke, Jops en Tosca


Jozua en ik hebben ontzettend veel aan de cursus gehad en we pakken regelmatig het boekje er nog even bij. We zijn heel erg tevreden over de cursus!! Heel erg bedankt.

Rebekka en Jozua en Manna


Dank voor de heldere en prettige cursus. Het heeft ons erg goed geholpen in de voorbereiding op de komst van Kees. Niet alleen de bevalling, maar ook het hebben van een kind. Al blijft de echte ervaring een grote schok, haha.

Catelijne en Ruud


“De bevalling was ‘n hele kluif. We hebben veel gehad aan de ademhalingen! Aangezien ik geen persdrang had, heb ik Suze er op eigen kracht uitgeperst. Ze maakt het heel goed. Bedankt voor alle info en belangrijke tips!”

Saskia en Jasper


“Henk heeft me goed kunnen steunen tijdens de bevalling en ik heb ook veel aan de cursus gehad. Bedankt!”

Iris en Henk


“Een zwangerschapscursus waarbij je partner ook welkom is, ligt niet voor het oprapen. De cursus Van Buik tot baby heeft voldaan aan onze wensen en werd lekker dicht bij huis gegeven. Het theoretische gedeelte bevatte voor mij niet echt veel nieuws. Blijkbaar heb ik voldoende gelezen.

Interactie daarentegen vind je niet in een boek, maar ondervind je wel tijdens de cursus. De manier waarop Claudia de dingen vertelt, geeft jou wel een beter beeld over wat je te wachten staat.

Aan de praktijkoefeningen verwacht ik veel te hebben. Oefenen onder deskundige begeleiding is toch anders dan een boek lezen en maar hopen dat je het begrijpt zoals het bedoeld is. Daarnaast is het ook leuk om stellen te leren kennen uit de omgeving die in dezelfde levensfase zitten als jullie.

Voor mijn man is er wel een wereld opengegaan. Boeken lezen is namelijk niet zijn ding. Door de cursus weet hij nu wat hem te wachten staat en heeft hij geleerd mij te coachen tijdens de bevalling. Wij vonden de cursus absoluut de moeite en het geld waard!”

Raoul en Wendy


Mede door de cursus kon ik heel rustig blijven en alles goed weg puffen!”

Merel en Michiel


Ik wil graag thuis bevallen, maar heb voor de zekerheid een aantal ziekenhuizen gebeld om te vragen hoe het gaat wanneer ik toch naar het ziekenhuis moet of wil. Een aantal ziekenhuizen in Utrecht zijn wat mij betreft af gevallen want ze waren nogal stellig in het liggend op bed bevallen omdat zij dat wenselijker vonden ivm gemak voor de verloskundige.

Nu had ik daar zonder jou cursus niet zo bij stil gestaan maar nu vond ik het juist belangrijk dat ik daar zelf (mits geen complicaties) de grootste inspraak in heb en wil hebben en dat ik het niet alleen mijzelf maar ook de baby een stuk lastiger maak door liggend op bed te bevallen.

Dus, hoewel ik nog niet aan het bevallen ben heb nu al iets aan de cursus gehad. Dank je wel hiervoor!”

Maaike


Claudia, langs deze weg willen we je nog bedanken voor al je informatie en adviezen tijdens de cursus. Ik heb zelf erg veel gehad aan je les over “vlak na de bevalling/in het ziekenhuis”. En we beginnen de babytaal van Thomas nu ook langzamerhand te doorgronden:-)”.

Peter & Sacha

Enquête

In december 2010 heeft Van Buik tot Baby een enquête uitgestuurd naar haar cursisten van 2007-2010. De respons was boven verwachting: iets minder dan 50% van de cursisten heeft de enquête ingevuld. 92% vindt dat de cursus hen goed voorbereid heeft op de bevalling. Veel cursisten hebben de informatie uit de cursus over bijvoorbeeld het ritme en de lichaamstaal van de baby praktisch kunnen toepassen. 93% zou de cursus aanbevelen aan anderen.

Hieronder een aantal van de reacties die wij kregen.
We hebben de cursus als prettig en informatief ervaren. Het heeft ons voldoende informatie gegeven over wat we konden verwachten rondom bevalling en kraamperiode”.

Danielle en GertJan

Ieder moment dat er tijdens de bevalling iets nieuws op mijn pad kwam (weeënstorm, overgeven, ruggeprik, persen of vacuümpomp), wist ik wat het ongeveer was, dat het erbij hoorde. Zo werd ik niet onzeker en kon ik het makkelijker loslaten.

Eline en Remco


Wat vooral prettig was, is dat de bevalling grondig besproken werd, zonder het ‘eng’ of ‘angstig’ te maken, maar wel zodanig dat we ook minder prettige scenario’s kenden en daarover hadden nagedacht.

Klaartje en Merlijn


We zijn erg tevreden over de cursus. het heeft ons fysiek maar vooral mentaal voorbereid op de bevalling. Tijdens de weeën konden we de rust bewaren en waren we op alles voorbereid. Gelukkig is alles goed verlopen en hebben we een prachtig dochter gekregen!

Irene en Marc


Ik was vooral erg blij dat een keizersnee ook kort was besproken. Hierdoor was ik – hoe onverwacht ook – toch iets voorbereid en viel het niet te heel erg tegen dat ik niet meteen met man en ons kindje samen mocht blijven.

Odylle en Yke


Wij hebben echt heel veel gehad aan de cursus. Zeker om elke week heel bewust met de zwangerschap bezig te zijn. Ik vond de avond (bijna) het fijnste waarin uitgelegd werd wat je lichamelijk na de bevalling kon verwachten. Daar had ik geen moment bij stil gestaan maar hierdoor wist ik nu wel dat alles normaal was en waardoor het kwam. Erg prettig.

Fieke en Dominic


Nu twee jaar later kijken we terug op een mooie periode die we bewust samen hebben doorlopen.  Nu twee jaar later zien we ook dat we weer nodig eens iets samen moeten gaan doen… Dit was echt ons uitje, door ons beide als zeer waardevol ervaren; qua tijd voor elkaar, saamhorigheid van de groep, samen bevallen met een enorme dosis kennis op zak…Echt top!

Mijn eerste bevalling was een horrorfilm en Claudia heeft ons laten zien dat wij samen de regie in handen hadden en dat als wij samen goed waren voorbereid en alles goed bespraken met alle partijen, het ook anders zou kunnen. Ze had gelijk!

Liesbeth en Arien


Alles bij elkaar een geweldige cursus! Wel heel intensief maar er moest dan ook heel veel verteld worden in een vrij korte tijd.

Lia en Karl


De babytaal was erg leuk en handig om zo al te snappen wat je kindje wil zeggen!

Cathelijne en Niels


Wij vonden het een erg prettige cursus, vooral door de gezamenlijke voorbereiding.

Mary-Lene en Bastiaan


De babytaal vond ik erg leuk en nuttig.

Julie en Stefan

Misschien vindt je dit ook leuk…