Blog

Leiden en volgen met je kind

Leiden en volgen: het is niet wat je zegt maar wat je doet. Hoe overleef ik als ouder een consult met mijn kind? Deze keer een onderwerp dat niet tot mijn officiële werkveld behoort, maar waar ik het toch even over wil hebben. Mijn kwalificaties zijn mijn moederschap van twee zoons en mijn jarenlange ervaring met kinderen in mijn praktijk.

Lees “Leiden en volgen met je kind” verder

Corona en je immuunsysteem

Corona en je immuunsysteem. Versterk je immuunsysteem preventief. In dit blog geef ik tips.

De wereld is op dit moment in de ban van het nieuwe Corona virus. Niet eerder hebben we op zo’n grote schaal meegemaakt dat ons sociale contact sterk beperkt wordt en dat we dagelijks bestookt worden door nieuwe getallen met besmettingen.

De maatschappij en de economie komen grotendeels tot stilstand. Ben jij ook bang dat jij of iemand die je dierbaar is besmet wordt? Ben je bang om ziek te worden? Lees verder als je wilt weten wat je zelf preventief kunt doen om je immuunsysteem te versterken. Uiteraard gaat bij Corona acute medische hulp voor en is dit blog niet bedoeld als vervanging voor medisch advies hierin.

Lees “Corona en je immuunsysteem” verder

Kinderen in de orthomoleculaire praktijk

Kinderen in de orthomoleculaire praktijk:

Naast mijn werk in de praktijk geef ik graag mijn kennis en ervaring door aan collega-therapeuten. Ik mocht een artikel schrijven voor de OrthoFyto, het vakblad voor (para)medici en therapeuten in de functionele geneeskunde.

In de OrthoFyto van oktober 2019 vind je mijn artikel “Het kind als cliënt in de orthomoleculaire praktijk”.

Lees “Kinderen in de orthomoleculaire praktijk” verder

Onvervulde kinderwens, uitputting en darmklachten

Een ervaringsverhaal over de relatie tussen een onvervulde kinderwens, uitputting en darmklachten.

Alice* , een vrouw van 26 jaar, komt bij mij in de praktijk omdat ze al langer dan 10 jaar darmklachten heeft. Ze geeft aan dat haar energieniveau laag ligt, na onder meer veel stress rondom haar werk. Maar … ze heeft samen met haar partner ook een onvervulde kinderwens!

Lees “Onvervulde kinderwens, uitputting en darmklachten” verder

Dadel noten balletjes, gezonde zoetigheid voor de darmen

Dadel noten balletjes, gezonde zoetigheid voor de darmen

Voor de zoetekauwen onder ons is dit een recept met gezonde zoetigheid. Deze dadel-notenballetjes maak ik eigenlijk al jaren en worden vaak goed gewaardeerd als tussendoortje of traktatie. Dit recept is zonder gluten, zuivel, gist, ei en toevoegingen. Het kost weinig tijd om het te maken. Een groot voordeel van dit recept is dat het heel vezelrijk is en daarmee voordelen heeft voor je darmen en je verdere gezondheid!

Lees “Dadel noten balletjes, gezonde zoetigheid voor de darmen” verder

Zijn gluten slecht voor je?

Zijn gluten slecht voor je? Steeds meer mensen gaan glutenvrij eten. Maar wist je dat je op verschillende manieren op gluten kunt reageren? Hieronder leg ik uit wanneer je de gluten beter links kunt laten liggen.

Hoor jij ook steeds meer mensen om je heen zeggen dat ze geen gluten meer eten? Denk je misschien “mwah, modeverschijnsel, ik wil gewoon mijn boterhammetje kunnen eten”. Wist je dat die mensen misschien wel verschillende redenen hebben om te stoppen met gluten?

Lees “Zijn gluten slecht voor je?” verder

Kinderen bij de bevalling

Mag je kind bij de bevalling zijn of niet?

Wanneer je gaat bevallen van je tweede (of volgende)  kindje wil je natuurlijk dat rondom de bevalling de opvang voor je eerste ook goed geregeld is. En dan komt vaak ook de vraag omhoog of je je kind bij de bevalling aanwezig wilt laten zijn of niet. In dit blog help ik je bij het maken van  je keuzes.

Lees “Kinderen bij de bevalling” verder