Over Claudia van Wezel

Claudia van Wezel contact

Over Claudia van Wezel

Wie ben ik

Mijn eigen levensloop is niet altijd makkelijk geweest en heeft bijzondere wendingen gekend. Door een ongewone  jeugd, een ingrijpende echtscheiding en een zelfdoding van nabij, heb ik de nodige levenservaring opgedaan. Door te reizen heb ik een en ander van de wereld gezien. Hierdoor denk ik makkelijker buiten de gebaande paden en kan tot creatieve oplossingen komen.
In mijn vrije tijd ben ik een fervent dansliefhebber en dans ook zelf graag Salsa, Kizomba en Raqs Sharqi (buikdans).

Mijn praktijk

In 1995 heb ik mijn praktijk opgezet en ik werk nog steeds met
veel plezier binnen het veld van de natuurgeneeskunde, met als speerpunten darmklachten, rugklachten, en begeleiding voor een gezonde (start van je) zwangerschap en een blije baby.

Ik ben aangesloten bij 2 beroepsverenigingen:

Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten (VNT) en de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG).

Een aantal zorgverzekeraars vergoeden (deels) de consulten.

Ik geef zwangerschapscursussen vanaf 1998, zowel in groepsverband als individueel. Ook in mijn praktijk begeleid ik veel zwangeren en baby’s. Ik ben moeder van twee zoons van 24 en 21 jaar.

Missie

Mijn missie: je ondersteunen bij het onderhouden van je gezondheid en vitaliteit op een natuurlijke wijze.
Door je inzicht te geven in het ontstaan van bepaalde klachten
en de relatie tussen lichamelijke klachten, je emoties en je gedachten. Zodat je de juiste keuzes kunt maken die voor jouw gezondheid van belang zijn. Ik wil je vooral helpen om het zelf te (kunnen) doen.

Passie

Mijn passie: de beste start voor kind én ouder! Door jou als ouder kennis en praktische informatie te geven over uiteenlopende onderwerpen als gezondheid, bevallen en de ontwikkelingssprongen van je kind en te helpen bij eventuele (gezondheids-)klachten van jou en je kind, kunnen jullie als ouders een fijne gezinsbasis creëren, een investering voor het leven.

Achtergrond

Wil je meer weten over mijn achtergrond? Kijk dan even op mijn profiel op LinkedIn

LinkedIn-profiel van Claudia van Wezel weergeven Profiel van Claudia van Wezel weergeven

De Groeisprong heeft ook een blog waar je tal van tips kunt vinden.

Claudia van Wezel als docent

Claudia geeft les als (gast)docent op opleidingen complementaire (natuur-) geneeswijzen en kindertherapie.

Opleiding Darmtherapeut Ortholinea

Je darmen zijn het regelcentrum voor je algeheel welbevinden. Veel klachten komen voort uit een niet goed functionerend spijsverteringsstelsel. In de opleiding Darmtherapie bij Ortholinea  leer je hoe je darmtherapie kunt inzetten bij gezondheidsklachten.

Specialisatie Kindertherapie Ortholinea

Kinderen hebben de toekomst. Hoe geef je ze een goede start mee? Hoe kun je kinderen op een natuurlijke manier behandelen? In de opleiding Orthomoleculair Kinderconsulent bij Ortholinea leer je kinderen behandelen vanuit een natuurgeneeskundig- en orthomoleculair uitgangspunt.

Holistische Kindertherapie

In de periode 2001- 2009 heb ik lesgegeven op de opleiding Holistische Kindertherapie van de Zon in Zoetermeer.

Stichting Additieve Geneeswijzen

In de periode 1995- 1997 heb ik lessen verzorgd op de opleiding Integrale Psycho-Sociale Hulpverlening met Lichaamsgerichte Technieken van ’t SAG in Utrecht.

Groei-nieuws

Wil je tips over een gezonde lifestyle, schrijf je dan in voor Groei-nieuws.

Claudia van Wezel

Over Claudia van Wezel was last modified: by