Over Claudia van Wezel

Claudia in de media

Hier vind je een overzicht van artikelen en items die in de media zijn verschenen over Claudia of met medewerking van Claudia.

De praktijk bestaat 25 jaar!

In september 2020 bestaat mijn praktijk 25 jaar. Meer dan 25 jaar heb ik expertise opgebouwd op het gebied van natuurgeneeskunde met betrekking tot darmklachten, kinderwens, zwangerschap en klachten bij (jonge) kinderen. En daar laat ik jou graag in delen.

Want in de loop van de jaren ben ik tegen veel zaken aangelopen waarvan ik dacht: “dit moet anders kunnen!”. Daarover kun je hieronder meer lezen.

Meer gezondheid voor jou en je kind

Het is mijn passie jou te ondersteunen bij het behoud van of het verkrijgen van een goede gezondheid en meer vitaliteit. En ik zet me graag in voor een goede start voor jou en je baby.
Ik hoop dat je de informatie die je tijdens de consulten krijgt  gaat gebruiken om veel bewuster keuzes te maken, niet alleen voor jouw gezondheid maar ook voor die van je kind, al vanaf het moment dat je een kinderwens hebt!

Beknopt beroepsprofiel

2014 – 2022Docent Ortho Linea, specialisatie kinder- en darmtherapie, Nijmegen
2007 – hedenOprichter en zwangerschapsdocent, Van Buik tot Baby, regio Utrecht en Culemborg
2016E-book: Puur Genieten, Claudia van Wezel & Angelique den Engelsen-Zingel
2013Opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde, Ortho Linea, Zoetermeer
2010Opleiding Darmtherapie, RP Vitamino Academy, Soesterberg
1997 – 1998Docent zwangerschapsbegeleiding, Samen Bevallen, Amersfoort
1991 – 1995HBO Psychosociaal Lichaamsgerichte Therapie, Utrecht
1984 – 1991Doctoraal Culturele Antropologie, Ideologische Systemen, Universiteit Utrecht
1983 – 1984Propedeuse Psychologie, Universiteit Utrecht

Darmklachten en natuurgeneeskunde

In   1988 ging ik voor mijn studie Culturele Antropologie  naar India. Voor mijn afstudeeronderzoek vergeleek  ik de sociaal-culturele positie van Tibetaanse nonnen met die van monniken en lekenvrouwen. Maandenlang verbleef ik in een Tibetaans nonnenklooster in Tilokpur, op twee uur reizen van Dharamsala, waar de Dalai Lama in ballingschap leeft in een groot monnikenklooster. Dit werden mijn standplaatsen en tussentijds  reisde ik ook verder door India. Dit was in de tijd van voor de mobiele telefoon, de geldautomaat, internetcafe’s en reis-apps.

Claudia van Wezel in India

Tijdens een verblijf in India worden alle zintuigen geprikkeld. Door de ongekende drukte, de armoede, alle kleuren, geuren en geluiden. Ik werd direct gegrepen door de culturele rijkdom van zowel de Tibetaanse als de Indiase bevolkingsgroepen.. Maar de hygienische omstandigheden waren erbarmelijk en het was met recht een culture shock te noemen.

Natuurlijk werd ik ziek

Mijn voorbereiding was, dacht ik, goed geweest. Van een ervaren verpleegkundig koppel had ik zelfs precies op een briefje gekregen welke antibiotica ik bij welke klachten het beste kon gebruiken, met de tip “het is daar allemaal vrij verkrijgbaar”.

Maar na enige tijd kon ik het aantal voedselvergiftigingen niet meer op 1 hand tellen, om nog maar niet te spreken van alle darminfecties. Uiteindelijk heb ik zowel met Ayurveda als met Tibetaanse geneeskunde kennis gemaakt. De eerste keer dat ik naar een Tibetaanse arts ging was onwennig. Ik hoefde niet te vertellen wat er met me aan de hand was, maar moest mijn tong uitsteken en mijn pols werd gevoeld. Ik kreeg zwarte pillen mee die ik met warm water om middernacht moest nemen… Maar ze hielpen wel! Ook leerde ik om mijn weerstand te versterken met ginseng en knoflook. Dat was het begin van mijn belangstelling voor Oosterse geneeskunde.

Terug in Nederland hield ik klachten. De huisarts kon niet veel voor me betekenen. Na veel aandringen kreeg ik een doorverwijzing naar het Havenziekenhuis in Rotterdam, maar ook daar kwam ik niet verder. Mijn klachten verbeterden pas, stukje bij beetje,  toen ik zelf binnen mijn eerste opleiding met natuurgeneeskundige methodieken startte en natuurlijk als eerste alles op mijzelf ging toepassen.

Natuurgeneeskunde tijdens de zwangerschap

Een paar jaar later werd ik, na twee jaar vergeefs proberen,  zwanger van mijn eerste zoon. De zwangerschap verliep moeizaam.  Inmiddels was het voor mij niet meer dan logisch om opnieuw binnen de natuurgeneeskunde hulp te zoeken. Echter, bijna niemand kon of wilde helpen! Vaak werd het argument gegeven dat men tijdens een zwangerschap niet wilde behandelen omdat men niet wist wat de gevolgen waren voor de baby. Dat er tijdens een zwangerschap al zoveel gebeurde, dat dit al meer dan genoeg was voor het lichaam om te verwerken. Dat er onvoldoende onderzoek was over het inzetten van methodes en supplementen tijdens een zwangerschap.

Vanaf dat moment ben ik gaan onderzoeken wat ik wel kon toepassen tijdens de zwangerschap. Wat ik wel kon inzetten bij (zeer) jonge kinderen.

Ik was in Nederland pionier in het behandelen rondom de zwangerschap. In de loop der jaren is mijn eigen unieke behandelmix ontstaan. Vanuit Oosterse en Westerse geneeskunde, orthomoleculaire geneeskunde, darmtherapie en zwangerschapsbegeleiding. En nog elke dag leer ik bij, door mij te blijven scholen en ook door te luisteren naar de verhalen van de mensen die in mijn praktijk komen. Sommigen weten me al langer dan 20 jaar steeds weer te vinden. Ik heb dan vaak het gezin zien ontstaan en behandel soms 3 generaties, heel bijzonder.

Claudia met zonen

Soms vraag ik mij af of er nu zo heel veel veranderd is.  Er is nog steeds een spanningsveld tussen reguliere geneeskunde en “alternatieve” geneeskunde. Ik gebruik zelf overigens liever de term complementair, want ik ben niet alternatief.  Nog al te vaak naar mijn zin hoor ik terug “had ik dit maar eerder geweten”, “waarom heeft mijn arts, verloskundige… (vul zelf maar verder in) mij niet hierop gewezen?”.

Door mijn voeding en leefstijl aan te passen heb ik veel winst behaald voor mijn eigen gezondheid. Ik help je graag verder met die van jou!

Ben jij of ken jij iemand met spijsverteringsklachten, darmklachten, huidklachten, voedselovergevoeligheden? Of iemand met een kinderwens? Neem contact op!

Claudia van Wezel als docent

Claudia geeft les als (gast)docent op opleidingen complementaire (natuur-) geneeswijzen en kindertherapie.

Opleiding Darmtherapeut Ortho Linea

Je darmen zijn het regelcentrum voor je algeheel welbevinden. Veel klachten komen voort uit een niet goed functionerend spijsverteringsstelsel. In de opleiding Darmtherapie bij Ortho Linea  leer je hoe je darmtherapie kunt inzetten bij gezondheidsklachten.

Specialisatie Kindertherapie Ortho Linea

Kinderen hebben de toekomst. Hoe geef je ze een goede start mee? Hoe kun je kinderen op een natuurlijke manier behandelen? In de opleiding Orthomoleculair Kinderconsulent bij Ortho Llinea leer je kinderen behandelen vanuit een natuurgeneeskundig- en orthomoleculair uitgangspunt.

Holistische Kindertherapie

In de periode 2001- 2009 heb ik lesgegeven op de opleiding Holistische kindertherapie van de Zon in Zoetermeer.

Stichting Additieve Geneeswijzen

In de periode 1995- 1997 heb ik lessen verzorgd op de opleiding Integrale Psycho-Sociale Hulpverlening met Lichaamsgerichte Technieken van ’t SAG in Utrecht.

Groeinieuws

Wil je tips over een gezonde lifestyle, schrijf je dan in voor Groei-nieuws.

Misschien vindt je dit ook leuk…

Detox voor je darmen en lever

Detox voor je darmen en lever

Raak eens lekker wat afvalstoffen kwijt: geef jezelf een boost met een detox! Ben jij je meer te buiten gegaan aan...