Zwangerschapscursus samen

 

Zwangerschapscursus samen

Basiscursus bevallen

In de Basiscursus Bevallen leer je alle ins en outs die je nodig hebt voor een goede bevalling. De cursus is heel praktisch: je leert ademhalingstechnieken om weeën op te vangen, goed persen en  lees meer >>

De eerste maanden

Wanneer je gaat bevallen van je eerste kind heb je vaak nog weinig ervaring met baby’s. Mensen wensen je vaak toe “geniet ervan”, maar het echte genieten start voor veel ouders  lees meer >>

Zwangerschapscursus op maat

Kun je of wil je niet deelnemen aan een zwangerschapscursus in een groep? Volg je een zwangerschapscursus, maar heb je behoefte aan aanvullende begeleiding? Lees meer >>

Herhalingscursus 2e, 3e, 4e kind

Ben je zwanger van je tweede of volgende kind? Dan heb je natuurlijk al ervaring met bevallen en het ouderschap en heb je waarschijnlijk geen behoefte meer aan een uitgebreide lees meer >>

English

We offer Childbirth Classes in English! Learn all the (breathing-)techniques you need for the birth of your baby and have your partner learn how to support and coach you.

Persoonlijke zwangerschapscursus

Bij praktijk De Groeisprong kun je een persoonlijke zwangerschapscursus volgen waar alle aandacht naar jou en je partner uitgaat. Doordat jullie deze zwangerschapscursus met z’n tweeën volgen is er alle tijd om al jullie vragen te beantwoorden.

Uiteraard kun je de cursussen als zwangere ook zelf volgen. Neem gerust iemand mee die jou bij de je bevalling gaat begeleiden.

Ben je zwanger van je eerste kindje? Volg de deelpakketten Basiscursus Bevallen en De Eerste Maanden met je Baby. En deze kun je uiteraard ook combineren tot een totaalpakket.

Wil je zelf je eigen zwangerschapscursus samenstellen? Kijk hier voor de mogelijkheden voor een zwangerschapscursus-op-maat bij Van Buik tot Baby.

Ben je zwanger van je 2e, 3e of 4e kind? En heb je voldoende aan een opfriscursus?  Ook hier kun je een pakket afnemen of je cursus naar wens zelf samenstellen.

De cursussen

Hieronder vind je onder de tabs de mogelijkheden.

Basiscursus bevallen

zwangerschapscursus van buik tot baby

Pakket  “Basiscursus Bevallen” bij Van Buik tot Baby

In de Basiscursus Bevallen leer je alle ins en outs die je nodig hebt voor een goede bevalling. De cursus is heel praktisch: je leert ademhalingstechnieken om weeën op te vangen, goed persen en nog veel meer. En als partner leer je hoe je je vrouw of vriendin super kunt ondersteunen in dit hele proces. Want de tijd dat je als man alleen met een washandje haar voorhoofd mocht afvegen is wel een beetje voorbij : ).

check claudiaJe krijgt informatie over alle fasen van de bevalling (en ik vertel je ook zaken die je niet in boeken terugvindt!)

check claudiaJe leert praktische technieken en houdingen om weeën op te vangen en te persen

check claudiaJe leert hoe je je tijdens de bevalling zo goed mogelijk kunt blijven ontspannen en om kunt gaan met pijn

check claudiaJe partner leert hoe hij of zij jou kan ondersteunen en hoe jullie kunnen samenwerken

De bevalling met vertrouwen tegemoet

Zo kunnen jullie met vertrouwen de bevalling tegemoet gaan!

Ik vertel je welke keuze-mogelijkheden jullie hebben, zodat jullie je eigen voorkeuren voor tijdens de bevalling kunnen aangeven.

  • Deze privé cursus van 4 uur kan afgenomen worden in sessies van 1 of 2 uur per keer.
  • De privé cursus dient bij aanvang volledig betaald te worden en is een jaar geldig.
  • De privé cursus “Basiscursus Bevallen” kost 300,– euro voor samen.

Combi-pakket

Wanneer je de persoonlijke zwangerschapscursus“Basiscursus Bevallen” en de cursus “De eerste maanden met je baby” combineert betaal je €500,–

CursusTarief
Privé cursus Basiscursus bevallen300 euro voor samen.
De eerste maanden met je baby3 uur die je verspreid over een jaar kunt gebruiken: 220 euro voor samen.
Prive cursus Basiscursus bevallen én De eerste maanden met je babyNiet 520 euro  maar 500 euro voor samen.
Zwangerschapscursus samen was last modified: by
De eerste maanden

van buik tot baby

Pakket “De eerste maanden met je baby” bij Van Buik tot Baby

Wanneer je gaat bevallen van je eerste kind heb je vaak nog weinig ervaring met baby’s. Mensen wensen je vaak toe “geniet ervan”, maar het echte genieten start voor veel ouders pas na enkele maanden. Dat kan anders!

In de eerste dagen na je bevalling krijg je kraamhulp. Maar wist je dat je kraamtijd niet ophoudt als de kraamhulp weggaat en dat je er wel 9 maanden over kunt doen om te “ontzwangeren”?

Het pakket “De Eerste Maanden met je Baby” geeft je heel veel informatie over wat je als kraamvrouw kunt verwachten en hoe je de eerste tijd met je baby veel plezieriger doorkomt (een soort gebruiksaanwijzing voor een geslaagde kraamtijd dus).

In deze privé cursus krijg je reële en praktische informatie over de eerste tijd na de geboorte van je baby met veel tips. Je kraamtijd is een bijzondere tijd. Met een goede voorbereiding kun je er des te meer van genieten.

Je krijgt antwoord op vragen als:

check claudiaHoe verloopt jouw herstel als kraamvrouw?

check claudiaWat gebeurt er allemaal met je baby deze eerste periode?

check claudiaMet welke instanties krijg je te maken?

Als je kind geboren is kun je als ouder behoorlijk onzeker zijn en je realiseert je vooraf vaak niet dat je met een baby de hele dag (en soms ook nacht!) druk kunt zijn. Veel ouders verzuchten weleens “ik wilde dat ik met mijn kind bij de geboorte een gebruiksaanwijzing had gekregen”.

Ik leer je deze “gebruiksaanwijzing” al een beetje lezen… door je informatie te geven over het ritme en de lichaamstaal van je baby. Zodat je nu alvast kunt nadenken over hoe jullie die eerste periode willen gaan organiseren. En je, als je kraamhulp weggaat, niet zoals veel pasgeboren ouders “in een gat valt”, maar beter voorbereid bent op die eerste intensieve maanden.

“Gebruiksaanwijzing” van je baby

Je leert hoe een dag samen met je baby eruit kan zien en je krijgt antwoord op vragen als:

check claudiahoe kan ik samen met mijn baby in een ritme komen?

check claudiahoeveel moet een baby eigenlijk slapen?

check claudiahoe kan ik zien of mijn baby moe is?

check claudiahoe kan ik zien wat mijn baby bedoelt als hij of zij huilt?

check claudiawat kan ik doen als mijn baby buikpijn heeft?

  • Deze privé-cursus van 3 uur kun je volgen in sessies van 1 of 2 uur.
  • De privé-cursus dient bij aanvang volledig betaald te worden en is een jaar geldig.
  • De privé-cursus “De eerste maanden met je baby” kost 220,– euro voor samen.

Combi-pakket

Wanneer je de persoonlijke zwangerschapscursus“Basiscursus Bevallen” en de cursus “De eerste maanden met je baby” combineert betaal je  €500,–

CursusTarief
Privé cursus Basiscursus bevallen300 euro voor samen.
De eerste maanden met je baby3 uur die je verspreid over een jaar kunt gebruiken: 220 euro voor samen.
Prive cursus Basiscursus bevallen én De eerste maanden met je babyNiet 520 euro  maar 500 euro voor samen.
Zwangerschapscursus samen was last modified: by
Zwangerschapscursus op maat

Zwangerschapscursus-op-maat

Kun je of wil je niet deelnemen aan een zwangerschapscursus in een groep? Volg je een zwangerschapscursus, maar heb je behoefte aan aanvullende begeleiding? Praktijk de Groeisprong biedt je de mogelijkheid je eigen voorbereiding op je bevalling samen te stellen.

Je geeft zelf aan welke onderdelen je alleen en welke je eventueel samen met je partner wilt volgen (of iemand die jou tijdens de bevalling ondersteunt). De begeleiding kan in iedere fase van je zwangerschap gestart worden en indien gewenst ook na de bevalling doorlopen.

Je zwangerschapscursus-op-maat kan bestaan uit één of meer van de volgende onderdelen:

check claudiaInformatie over de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd

check claudiaPraktische oefeningen waarin je houdingen en technieken aanleert om weeën op te vangen en te persen

check claudiaOntspanningsoefeningen om je tijdens de bevalling beter te leren ontspannen en/of te leren omgaan met angst voor de bevalling

check claudiaInformatie over complicaties en ingrepen tijdens de bevalling

check claudiaInformatie over borst- en flesvoeding

check claudiaOefeningen om tijdens de zwangerschap al contact op te bouwen met je baby, tips om dit na de geboorte voort te zetten

check claudiaPraktische tips om om te gaan met bepaalde klachten die zich tijdens de zwangerschap kunnen voordoen (bijvoorbeeld misselijkheid, zuurbranden, obstipatie, bandenpijn)

check claudiaRitme en lichaamstaal van je baby

Zwangerschapscursus samen was last modified: by
Herhalingscursus 2e, 3e, 4e kind

Van Buik tot Baby herhalingscursus

2e, 3e, 4e kind

Ben je zwanger van je tweede of volgende kind? Dan heb je natuurlijk al ervaring met bevallen en het ouderschap en heb je waarschijnlijk geen behoefte meer aan een uitgebreide zwangerschapscursus. Wel kan het prettig zijn om even bewust stil te staan bij de geboorte van je nieuwe baby: je zult merken dat je hier in de drukte van je gezin vaak nauwelijks aan toe komt.

Van Buik tot Baby opfriscursus-op-maat

In een zwangerschapscursus-op-maat bij de Groeisprong kun je je herhalingscursus zelf samenstellen. Je bepaalt zelf wat je belangrijk vindt om nog eens door te nemen. Alleen of met je partner. In een prettige sfeer met ruimte voor al je vragen.

Zwangere vrouw met eerder kind

Opfrissen van ademhalings- en ontspanningstechnieken

Veel ouders vinden het prettig om nog eens het opvangen van weeen, en persen en puffen te oefenen, zodat je zeker weet dat je straks tijdens de bevalling alles weer goed kunt toepassen.

Ik wil je graag bedanken voor de herhalingsavond.

Prettig om een en ander weer eens door te nemen. Het heeft me sowieso meer vertrouwen gegeven om de bevalling weer thuis te laten plaatsvinden.

Hester

Wat zijn de verschillen tussen een eerste en volgende bevalling

Een eerste baby “baant de weg” en een eerste bevalling duurt daardoor vaak wat langer. Ik vertel je graag wat de verschillen (kunnen) zijn tussen een eerste en een tweede of volgende bevalling.

Heb je vragen over je vorige bevalling

Soms ben je blijven zitten met vragen of teleurstellingen over een eerdere bevalling. Dan is het goed het hierover te hebben en kijk ik of ik tips kan geven voor je aanstaande bevalling.

Drie jaar geleden hebben wij bij jou de privécursus “Van Buik tot Baby” gevolgd en hiervan veel profijt gehad tijdens de bevalling. Eind juli zijn we weer bij jou langs geweest voor een privé opfriscursus “Van Buik tot Baby”.

Tijdens de bevalling heb ik, net als bij de vorige bevalling, veel gehad aan de buikademhaling bij de ontsluitingsweeën. Al met al kijken we terug op een goede bevalling en heeft voor ons het volgen van de opfriscursus ervoor gezorgd dat we voorbereid en met vertrouwen de bevalling in gingen en er positief op terug kijken. Bedankt voor de plezierige cursus met alle relevante informatie en tips!

Erwin en Lavinia Jacobs, september 2015

Je kind(eren) bij de bevalling of juist niet?

Je zult een keuze moeten maken: mag je kind bij de bevalling zijn of wil je dit juist liever niet? Wat is belangrijk bij het regelen van opvang voor je kind rondom de bevalling? Hoe zorg je er voor dat voor jouw kind je bevalling een positieve gebeurtenis wordt? Ik geef je een overzicht van mogelijkheden, zodat jullie een beslissing kunnen nemen die bij je past.

Een nieuwe baby in je gezin

Het onderwerp zit vaker niet dan wel in zwangerschapscursussen: wat betekent het om een baby in huis te hebben? Ben jij een van de vele ouders die de eerste maanden met je baby zwaar vond omdat je erg moest wennen? Bereid je voor op de volgende uitdaging: het verdelen van je aandacht over meerdere kinderen. Ik kan je informatie geven over het ritme en de lichaamstaal van een baby en tips om de eerste periode wat soepeler te laten verlopen.

Heb je wensen die ik hier nog niet benoemd heb? Overleg gerust met me over de mogelijkheden.

Pakket opfriscursus Van Buik tot Baby

In een pakket van 2 uur nemen we persen, puffen en het opvangen van weeën nogmaals door en dan is er nog voldoende tijd om naar wens beval-houdingen, technieken bij rug- en beenweeën of het voorbereiden van je kind op de nieuwe baby door te nemen. Dit pakket kan afgenomen worden in 1x 2 uur of 2x 1 uur. Een pakket dient bij aanvang volledig betaald te worden en is een jaar geldig. Een pakket van 2 uur kost 150,– euro.

Praktisch en planning

De cursus is inclusief koffie/thee en een cursusmap zodat je thuis op je gemak een en ander nog eens kunt doornemen.  In de praktijk kan gepind worden.

Ik geef de cursus in mijn praktijkruimte in Houten. Op de contactpagina  vind je het adres en mijn praktijktijden. Het is mogelijk sessies van één of twee uur af te spreken. Je hoeft zelf niets mee te nemen, houdt wel rekening met prettig zittende kleding in verband met de oefeningen.

Het is verstandig de cursus zo af te spreken dat je rond week 37-38 van je zwangerschap klaar bent. Als je ruim op tijd afspreekt heb je meer keuze qua data en tijden. Wil je graag op een avond komen? Houdt er rekening mee dat de avonden snel volgeboekt zijn.

Zwangerschapscursus samen was last modified: by

 

prive cursus Van Buik tot Baby afspraak maken

 

Recensies

Claudia heeft een prettige stem om naar te luisteren en kan goed haar verhaal overbrengen. Het leuke van de cursus is dat je door verschillende stappen van de zwangerschap heen gaat. Wij zijn van mening dat je niets “echt” kan voorbereiden op de bevalling en de tijd erna, maar Claudia komt met haar cursus hier wel erg dichtbij.

Kelvin Hendrikse, Van Buik tot Baby
Zwangerschapscursus samen was last modified: by

De bevalling verliep anders dan gedacht, maar toch hebben we heel veel gehad aan alle informatie, tips en handige weetjes van de cursus. En … het persen ging net als op de cursus héél goed; met 3x goed persen was íe er!

Arjen en Suzanne, Van Buik tot Baby
Zwangerschapscursus samen was last modified: by

Praktisch en planning

Privé-cursussen dienen vooraf volledig betaald te worden en zijn 1 jaar geldig vanaf de uitgiftedatum. De zwangerschapscursussen zijn inclusief koffie/thee en een cursusmap zodat je thuis op je gemak een en ander nog eens kunt doornemen.

Ik geef de privé-cursus in mijn praktijkruimte in Houten.

Het is verstandig de zwangerschapscursus zo af te spreken dat je rond week 37-38 van je zwangerschap klaar bent. Als je ruim op tijd afspreekt heb je meer keuze qua data en tijden. Wil je graag op een avond komen? Houdt er rekening mee dat de avonden snel volgeboekt zijn.

In de praktijk kan gepind worden.

prive cursus Van Buik tot Baby afspraak maken

 

zwangerschapscursus van buik tot baby

Voorwaarden

Op de cursussen zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing. Bij het niet verschijnen op een afspraak zonder afmelding worden de volledige kosten doorberekend. Bij afzegging binnen 48 uur voor het aanvangsuur van een individuele cursus of consult is 50% van de kosten verschuldigd. Bij afzegging langer dan 48 uur van tevoren zijn geen kosten verschuldigd.

Contact

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Je telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Wil je nog iets zeggen?

Privacy beleid

Je kunt op het blog een rubriek over onze zwangerschapscursussen vinden.

Zwangerschapscursus samen was last modified: by