Baby en kind

Baby en kind

Natuurgeneeskunde bij baby en kind

Natuurgeneeskunde bij baby en kind: ook voor advies en hulp voor baby’s en (jonge) kinderen kun je terecht bij de Groeisprong.

De natuurgeneeskundige aanpak werkt vaak heel goed bij baby’s en kinderen. Een kind heeft doorgaans maar een kleine prikkel nodig om te herstellen.

Baby en kind: wanneer natuurgeneeskunde

Je kunt bij praktijk de Groeisprong terecht wanneer je baby of kind:

weinig slaapt, onrustig is of veel huilt

niet goed in zijn of haar vel zit

last heeft van lichamelijke klachten als obstipatie, chronische verkoudheid, eczeem, allergie, buikpijn, hoofdpijn

last heeft van spanningen, angsten of zich slecht kan concentreren

Overleg gerust met mij over de mogelijkheden.

Mariska en Onno Baby en kind: darmtherapie | Natuurgeneeskunde: keizersnede Darm therapie

Vanaf de babymassage van onze oudste zoon (2005) hebben we regelmatig contact met Claudia. Zij heeft onze drie jongens geholpen met voedingsadvies en homeopathische ondersteuning bij inentingen.

We hebben net een traject afgesloten met onze jongste zoon (2009). Noah had vorige winter last van zijn luchtwegen en was voortdurend ziek door verkoudheid. Mede door twee antibiotica kuren was zijn weerstand tot een minimum gedaald.

Claudia constateerde dat zijn darmflora niet goed was ontwikkeld (dit gebeurt vaker bij keizersnee-kinderen) en adviseerde zijn ontlasting te laten onderzoeken.

Met deze laboratorium-analyse heeft zij vervolgens een behandelplan opgesteld, gericht op het bestrijden van de schimmels en het versterken van de darmflora. Noah kreeg een aantal maanden verschillende druppels of korrels en een ondersteunend voedingsadvies.

De herfst is weer begonnen en hij is niet ziek geworden van zijn eerste verkoudheid. We zijn blij dat we op deze manier Noah hebben kunnen helpen met een betere weerstand.”

Hoe werkt natuurgeneeskunde?

Afhankelijk van de klacht en de (mogelijke) oorzaak kan een behandeling bestaan uit het uittesten van “storende” factoren, een massage of voetreflexmassage of bijvoorbeeld een voedingsadvies of advies voor specifieke homeopathie of supplementen.

Oudere kinderen krijgen soms ook ontspannings- of andere oefeningen mee.

Voor kind én ouders

Mijn doel is altijd het ondersteunen van kind én ouders. Ik zal je daarom ook veel praktische informatie aanreiken en soms bijvoorbeeld een “onderhouds”massage aanleren om zelf thuis je kind verder te ondersteunen.

Claudia van Wezel

 

Ter overpeinzing
“Je kinderen zijn je kinderen niet. Zij zijn zonen en dochters van ’s levens hunkering naar zichzelf. Zij komen door je, maar zijn niet van je, en hoewel ze bij je zijn, behoren ze je niet toe. Je kunt hen liefde geven, maar niet je gedachten, want zij hebben hun eigen gedachten. Je kunt hun lichaam huisvesten, maar niet hun ziel. Want hun ziel woont in het huis van de toekomst, dat jullie niet kunnen betreden, zelfs niet in je dromen.” Kahlil Gibran

 

Natuurgeneeskundige methoden

Babymassage

Voor je baby is aanraking een eerste levensbehoefte

Inbakeren

Inbakeren geeft je kind een gevoel van geborgenheid

Voetreflex

Voetreflexzone massage stimuleert het zelfgenezend vermogen

Tarieven

ConsultTarief
Natuurgeneeskundig startconsult max 1,5 uur 120,-- euro
Voorbereidings- en nawerktijd worden naar rato doorberekend.

Afspraak maken

Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Afspraak maken voor een natuurgeneeskundig consult:

Naam*

Email*

Telefoon

Onderwerp

Je bericht

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden

Ik wil ook Groei-nieuws eens per maand ontvangen

[recaptcha]


Privacy beleid

Afspraken volgens algemene voorwaarden

Wanneer we een afspraak maken reserveer ik mijn tijd voor je en reken dan ook graag op je. Bij het niet verschijnen op een afspraak zonder afmelding worden de volledige kosten doorberekend. Bij afzegging binnen 48 uur voor het aanvangsuur van een individuele cursus of consult is 50% van de kosten verschuldigd. Bij afzegging langer dan 48 uur van tevoren zijn geen kosten verschuldigd.

Op behandelingen en cursussen zijn de algemene voorwaarden van de Groeisprong van toepassing.

Baby en kind was last modified: by

VNTNatuurdietistenMBOG

Baby en kind was last modified: by
Baby en kind was last modified: by