Baby en kind

Baby en kind

Natuurgeneeskunde bij baby en kind

Natuurgeneeskunde bij baby en kind: ook voor advies en hulp voor baby’s en (jonge) kinderen kun je terecht bij de Groeisprong.

De natuurgeneeskundige aanpak werkt vaak heel goed bij baby’s en kinderen. Een kind heeft doorgaans maar een kleine prikkel nodig om te herstellen.

Baby en kind: wanneer natuurgeneeskunde

Je kunt bij praktijk de Groeisprong terecht wanneer je baby of kind:

weinig slaapt, onrustig is of veel huilt

niet goed in zijn of haar vel zit

last heeft van lichamelijke klachten als obstipatie, chronische verkoudheid, eczeem, allergie, buikpijn, hoofdpijn

last heeft van spanningen, angsten of zich slecht kan concentreren

Overleg gerust met mij over de mogelijkheden.

voedingsintolerantie

Martijn, Natalia en Marina Baby en kind: voedingsintolerantie Voedingsintolerantie

Al vrij snel na de geboorte kreeg onze dochter last van rode vlekken in de hals en op haar wangetjes. Ze wilde telkens krabben. Ook was ze vaak erg onrustig, ze bleek vreselijk last te hebben van darmkrampen. Huisarts en Consultatiebureau gaven beide aan het eerste jaar hier niets aan te kunnen (of te willen) doen. We moesten maar gewoon afwachten. Het deed ons echter teveel pijn onze dochter zo te zien lijden.

Hierop zochten we hernieuwd contact met Claudia. We kenden Claudia van de cursus 'van buik tot baby', een cursus die we iedere aanstaande ouder (zowel moeders als vaders!) van harte aanbevelen.

Dankzij haar werd al snel duidelijk dat onze dochter last had van een koemelkallergie en een daardoor verstoorde darmflora. Het volgen van een koemelkloos dieet (bijv. geen koemelk maar geitenmelk) hielp al snel. Dit overigens voor zowel dochter als moeder, aangezien koemelk ook via borstvoeding kan worden doorgegeven.

Met behulp van een door Claudia opgestelde kuur werd ook de allergische gevoeligheid van onze dochter zelf verminderd. Inmiddels is onze dochter een jaar oud en het gaat prima met haar, ook omdat wij als ouders nu weten hoe we met haar allergie om moeten gaan. Wij zijn Claudia heel erg dankbaar voor haar hulp, en vooral ook voor de wijze waarop zij dat heeft gedaan. Naast de fysieke rust bij onze dochter, heeft Claudia door geduldig te luisteren, de tijd voor je te nemen en haar begrijpelijke uitleg, ook rust weten te brengen bij ons als onervaren ouders...

Hoe werkt natuurgeneeskunde?

Afhankelijk van de klacht en de (mogelijke) oorzaak kan een behandeling bestaan uit het uittesten van “storende” factoren, een massage of voetreflexmassage of bijvoorbeeld een voedingsadvies of advies voor specifieke homeopathie of supplementen.

Oudere kinderen krijgen soms ook ontspannings- of andere oefeningen mee.

Voor kind én ouders

Mijn doel is altijd het ondersteunen van kind én ouders. Ik zal je daarom ook veel praktische informatie aanreiken en soms bijvoorbeeld een “onderhouds”massage aanleren om zelf thuis je kind verder te ondersteunen.

Claudia van Wezel

Ter overpeinzing

“Je kinderen zijn je kinderen niet. Zij zijn zonen en dochters van ’s levens hunkering naar zichzelf. Zij komen door je, maar zijn niet van je, en hoewel ze bij je zijn, behoren ze je niet toe. Je kunt hen liefde geven, maar niet je gedachten, want zij hebben hun eigen gedachten. Je kunt hun lichaam huisvesten, maar niet hun ziel. Want hun ziel woont in het huis van de toekomst, dat jullie niet kunnen betreden, zelfs niet in je dromen.”

Kahlil Gibran

Een natuurgeneeskundige methode

Voetreflex

Voetreflexzone massage stimuleert het zelfgenezend vermogen

Tarieven

ConsultTarief
Natuurgeneeskundig startconsult max 1,5 uur 120,-- euro
Voorbereidings- en nawerktijd worden naar rato doorberekend.

Afspraak maken

Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Afspraak maken voor een natuurgeneeskundig consult:

Naam*

Email*

Telefoon

Onderwerp

Je bericht

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden

Ik wil ook Groei-nieuws eens per maand ontvangen

Privacy beleid

Afspraken volgens algemene voorwaarden
Wanneer we een afspraak maken reserveer ik mijn tijd voor je en reken dan ook graag op je. Bij het niet verschijnen op een afspraak zonder afmelding worden de volledige kosten doorberekend. Bij afzegging binnen 48 uur voor het aanvangsuur van een individuele cursus of consult is 50% van de kosten verschuldigd. Bij afzegging langer dan 48 uur van tevoren zijn geen kosten verschuldigd. Op behandelingen en cursussen zijn de algemene voorwaarden van de Groeisprong van toepassing.
Baby en kind was last modified: by
VNT
Natuurdietisten
MBOG
Baby en kind was last modified: by
Baby en kind was last modified: by