Baby en kind

Natuurgeneeskunde bij baby en kind

Natuurgeneeskunde bij baby en kind: ook voor advies en hulp voor baby’s en (jonge) kinderen kun je terecht bij de Groeisprong.

De natuurgeneeskundige aanpak werkt vaak heel goed bij baby’s en kinderen. Een kind heeft doorgaans maar een kleine prikkel nodig om te herstellen.

Baby en kind: wanneer natuurgeneeskunde

Je kunt bij praktijk de Groeisprong terecht wanneer je baby of kind:weinig slaapt, onrustig is of veel huilt

 • weinig slaapt, onrustig is of veel huilt
 • niet goed in zijn of haar vel zit
 • last heeft van lichamelijke klachten als obstipatie, chronische verkoudheid, eczeem, allergie, buikpijn, hoofdpijn
 • last heeft van spanningen, angsten of zich slecht kan concentreren

Overleg gerust met mij over de mogelijkheden.

Tijdens de babymassage cursus leer je je kindje masseren, een bijzondere ervaring. In een kleine groep met veel persoonlijke aandacht ben je op een andere manier met je baby bezig dan dat je thuis doet. Het is mooi om te merken hoe je kindje geniet van de aanrakingen en de volledige aandacht die je als ouder geeft.

Claudia begeleidt dit proces op een erg prettige manier, met respect voor de eigenheid van iedere ouder en baby. Naast het leren masseren van je baby, heb ik in de babymassage lessen van Claudia nog veel meer meegekregen.

Allerlei thema’s kwamen ter sprake (voeding, inentingen, prikkels, ziek zijn etc.) waarover Claudia ons meer kon vertellen en tips kon geven. Al met al een hele waardevolle en vooral erg leuke cursus!

Eveline

Baby en kind: babymassage, Natuurgeneeskunde bij baby

Hoe werkt natuurgeneeskunde?

Afhankelijk van de klacht en de (mogelijke) oorzaak kan een behandeling bestaan uit het uittesten van “storende” factoren, een massage of voetreflexmassage of bijvoorbeeld een voedingsadvies of advies voor specifieke homeopathie of supplementen.

Oudere kinderen krijgen soms ook ontspannings- of andere oefeningen mee.

Voor kind én ouders

Mijn doel is altijd het ondersteunen van kind én ouders. Ik zal je daarom ook veel praktische informatie aanreiken en soms bijvoorbeeld een “onderhouds”massage aanleren om zelf thuis je kind verder te ondersteunen.

Claudia van Wezel

Ter overpeinzing

“Je kinderen zijn je kinderen niet. Zij zijn zonen en dochters van ’s levens hunkering naar zichzelf. Zij komen door je, maar zijn niet van je, en hoewel ze bij je zijn, behoren ze je niet toe. Je kunt hen liefde geven, maar niet je gedachten, want zij hebben hun eigen gedachten. Je kunt hun lichaam huisvesten, maar niet hun ziel. Want hun ziel woont in het huis van de toekomst, dat jullie niet kunnen betreden, zelfs niet in je dromen.”

– Kahlil Gibran

Voetreflexzone massage

Stimuleert het zelfgenezend vermogen

Wil je weten wat natuurgeneeskunde voor jou kan doen? Neem dan nu contact met me op.

Tarieven en afspraak maken
ConsultTarief
Natuurgeneeskundig startconsult max 1,5 uur *126,- euro

* Voorbereidings- en nawerktijd worden naar rato doorberekend.

  Afspraak maken

  Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

  Afspraak maken voor een natuurgeneeskundig consult:

  Naam*

  Email*

  Telefoon

  Onderwerp

  Je bericht

  Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden

  Ik wil ook Groei-nieuws eens per maand ontvangen

  Privacy beleid

  Afspraken volgens algemene voorwaarden

  Wanneer we een afspraak maken reserveer ik mijn tijd voor je en reken dan ook graag op je. Bij het niet verschijnen op een afspraak zonder afmelding worden de volledige kosten doorberekend. Bij afzegging binnen 48 uur voor het aanvangsuur van een individuele cursus of consult is 50% van de kosten verschuldigd. Bij afzegging langer dan 48 uur van tevoren zijn geen kosten verschuldigd. Op behandelingen en cursussen zijn de algemene voorwaarden van de Groeisprong van toepassing.

  Misschien vindt je dit ook leuk…

  Mungbonen groentesoep

  Mungbonen groentesoep

  Mungbonen groentesoep: met deze vezelrijke soep zorg jij voor je weerstand. Als jij goed voor je darm zorgt, zorgt je...