Vruchtbaarheidsproblemen en kinderwens

Kinderwens

Vruchtbaarheidsproblemen zijn helaas voor steeds meer vrouwen en mannen met een kinderwens een realiteit.

Hebben jij en je partner een kinderwens? Bereid je dan ruim van tevoren goed voor op je aanstaande zwangerschap! Wanneer je gezond leeft heb je een betere kans om zwanger te worden en het heeft grote voordelen voor je baby.

Vruchtbaarheidsproblemen

Wil je al lang graag een baby en lukt het niet om zwanger te worden? Wanneer een zwangerschap uitblijft kunnen hiervoor verschillende niet-medische redenen zijn. En vaak kun je zelf iets doen aan vruchtbaarheidsproblemen!

Op een natuurlijke manier je vruchtbaarheid vergroten: het kan!

Het is de moeite meer dan waard om op een natuurlijke manier je vruchtbaarheid te vergroten:

  • wanneer je je wilt voorbereiden op een optimale zwangerschap voor een gezonde baby
  • wanneer je als vrouw verminderd vruchtbaar bent, doordat je bijvoorbeeld bijna geen of onregelmatige menstruaties hebt, of wanneer  je endometriose of PCOS hebt
  • wanneer je als man te horen hebt gekregen dat jouw zaad geen goede kwaliteit heeft
  • wanneer je te horen hebt gekregen dat er medisch gezien “niets aan de hand” is, maar toch lukt het niet om zwanger te worden
  • wanneer je al in een medisch traject zit voor een vruchtbaarheidsbehandeling met ICSI, IVF, of IUI
  • wanneer het niet lukt om de zwangerschap te behouden en je onverklaarbaar miskramen hebt.

Voor wie is het?

  • Voor als je te horen hebt gekregen dat je  “onverklaard verminderd vruchtbaar” bent,  en je wilt heel graag weten wat je zelf kunt doen om je kans op een zwangerschap toch zo groot mogelijk te maken
  • Voor als je zwanger bent geweest, maar je kindje hebt verloren door een  miskraam waarvoor geen verklaring was
  • Voor als je heel graag jouw baby een top-start wilt geven en je daaraan met voeding en leefstijl wilt werken.

Er is dus werk aan de winkel! Neem contact met me op wanneer je wilt starten!

Voor wie is het niet

Ben je niet bereid je voeding of je leefstijl onder de loep te nemen en daar waar nodig aan te passen, en wil je geen supplementen gebruiken? Zijn jij en je partner het niet eens over de te volgen weg om zwanger te worden? Dan kun je beter verder kijken.

Ook als er duidelijke medische redenen zijn waardoor een zwangerschap niet tot stand kan komen is het niet zinvol een traject bij mij te starten.

Ik ben geen stoppen-met-roken coach en ik begeleid niet bij het afvallen. Hiervoor verwijs ik je graag terug naar je huisarts dan wel door naar een collega-therapeut in mijn netwerk.

Vruchtbaarheidsproblemen: cijfers

Even wat cijfers: 10-15% van de Nederlandse stellen krijgt met vruchtbaarheidsproblemen te maken.

Een op de tien vrouwen met een kinderwens krijgt een medische behandeling om te proberen zwanger te raken van haar eerste kind. Bij vrouwen die al een kind hebben krijgt een op de 20 vrouwen een medische behandeling om nogmaals zwanger te worden.

Een gezonde zwangerschap tot stand brengen

De geboorte van ieder kind blijft een klein wondertje. Maar bevruchting, innesteling, en de ontwikkeling tot een gezonde baby zijn natuurlijke processen. En jij kunt de natuur een handje helpen.

Leefstijl man en kwaliteit van sperma

Wist je bijvoorbeeld dat zaadcellen minstens 10 weken voor de zaadlozing al geproduceerd worden en vervolgens een rijpingsproces ondergaan? Dit betekent dat jouw leefstijl als man vanaf minstens 3-4 maanden voor de conceptie invloed heeft op de kwaliteit van je sperma.

Leefstijl vrouw en gezondheidsproblemen van het kind

En wist je dat de voeding en leefstijl van de moeder voor en tijdens de zwangerschap het risico op gezondheidsproblemen later in het leven van een kind, zoals bijvoorbeeld hart- en vaatproblemen en diabetes, beïnvloeden?

Als vrouw krijg je alle eitjes voor je hele leven bij jouw geboorte al mee. Maar ook eicellen hebben enkele maanden nodig om te rijpen. Het beste zou zijn om als vrouw minimaal 6 maanden, maar nog liever een jaar voor een zwangerschap te starten met een gezonde leefstijl.

Begeleiding

In mijn praktijk kan ik je begeleiden om op een gezonde manier zwanger te worden door je adviezen te geven op het gebied van voeding en leefstijl, daar waar nodig je darmgezondheid aan te pakken, en je te helpen bij een stuk ontspanning.

Wil je zwanger worden en weten wat je zelf kunt doen om je vruchtbaarheid te vergroten en een betere start voor je baby te creëren?

Ervaar je problemen bij het zwanger worden en wil je begeleiding om je kans op zwangerschap te verhogen?

Vruchtbaarheidsproblemen en kinderwens: met dank aan Madlen Deutschenbaur en pixel2013 voor het beeldmateriaal in de uitgelichte afbeelding.

Misschien vindt je dit ook leuk…

Detox voor je darmen en lever

Detox voor je darmen en lever

Raak eens lekker wat afvalstoffen kwijt: geef jezelf een boost met een detox! Ben jij je meer te buiten gegaan aan...