Darmtherapie voor baby per skype-consult, een ervaringsverhaal van Annelies Bonneux
Koen werd geboren met zijn volle 4.7 kg op 18 december met een keizersnede. Hij is onze tweede zoon, maar meer dan een hand vol. Naast problemen met een te kort tongriempje en problemen met de borstvoeding huilde hij heel veel.
Eczeem
Toen hij 2 tot 3 maanden was kreeg hij een flinke eczeem op zijn wangen. We deden er wat calendulazalf en zo op, maar het verergerde alleen maar.
Rode billen
Op een gegeven moment kreeg hij ook erg rode billen. De kinderarts stuurde ons door naar een allergoloog, daar kreeg ik een afspraak… bijna 2 maanden later…
Alternatieve hulp
Ondertussen ging ik op zoek naar alternatieve hulp. Want ik zag ze al aankomen dragen met cortisonenzalf en wie weet wat nog meer.
Gelukkig kwam ik terecht op de website van Claudia van Wezel, waar ik inzicht kreeg in het probleem van Koen. Eindelijk antwoorden, ik maakte al snel een afspraak.
We deden een onderzoek van zijn ontlasting, ik paste mijn voeding aan want ik gaf nog borstvoeding en ik kreeg een goede zalf voorgeschreven.
Ik gebruikte dan al een lekkere vette zalf (Dexeryl) zonder toevoegingen en mengde er propolis door, dat was ook een erg goede zalf!
Elk uur wakker
Ikzelf was werkelijk uitgeput, Koen werd ‘s nachts zo ongeveer elk uur wakker, overdag sliep hij ook erg onrustig en als hij wakker was huilde hij ook vaak. We voelden ons echt machteloos.
Dieet
Daarbovenop moest ik zwaar op dieet voor Koen… Gelukkig zag Claudia dat ik op het randje van instorten stond, ze gaf me moed en ik kreeg hele goede supplementen voorgeschreven.
Ontlastingsonderzoek
Na het onderzoek van de ontlasting van Koen begonnen we met de behandeling van zijn darmen. Met allemaal middelen waar ik vertrouwen in had, die geen nare bijwerkingen hebben en waarmee ik mijn kleine fragiele baby’tje kon helpen in plaats van vergiftigen (om het even cru te stellen).
Stilaan werd Koens eczeem beter en kreeg ik wat meer energie, genoeg om door te gaan met de borstvoeding.
Inbakeren
Ik ging hem ook al snel inbakeren. Dat deed ik ook met mijn oudste zoon, die kerels van mij zijn zelfs actief in hun slaap, maar Koen zeker want hij krabde de hele tijd met zijn sterke handjes en hij kronkelde van de buikkrampjes.
Het inbakeren gaf hem steun en rust, voor zover dat mogelijk was onder deze omstandigheden.
Allergoloog
Bij de allergoloog deden ze toen Koen 5 maanden was huidtesten en schreven ze cortisonenzalf voor en een siroop voor de buikpijn.
Ik vertelde over de resultaten van het ontlastingonderzoek; verstoord evenwicht van de darmflora, lekkende darm, ontsteking van de darm, verhoogde zuurtegraad…
Ze zei “Oh, dat is interessant. Je moet me wel op de hoogte houden van de medicatie die hij krijgt.”
En verder niets. Ze ging er niet verder op in en zwoer bij cortisonenzalf en een dieet. Ik kreeg alleen een lang lijstje van voedingsmiddelen die ik moest vermijden, maar niet meer uitleg over vervangende voedingsmiddelen of supplementen of wat dan ook. Ik kon gaan en pas na 3 maanden moest ik terug komen.
Voedingsadvies
Wat ben ik ontzettend blij dat ik Claudia van Wezel heb gevonden. Alles wat ik nodig had om voor Koen te kunnen zorgen kon ze me geven. Voedingsadvies, supplementen, onderzoek naar de ware oorzaak en een gedegen behandeling ervan, emotionele steun, hulp bij het inbakeren, hulp bij het starten van de bijvoeding, noem maar op.
Ergste voorbij
Toen Koen 9 maanden werd was het ergste voorbij, hij werd een vrolijk en speels kind en kon bezig zijn met zijn ontwikkeling zonder daarin gestoord te worden door buikpijn en jeuk.
Nu is Koen een jaar geweest, hij krijgt nog steeds enkele supplementen en we moeten nog goed uitkijken wat we hem te eten geven en we moeten ervoor zorgen dat hij niet het eten van zijn grote broer te pakken krijgt, maar het gaat nog steeds de goede kant uit met zijn voeding.
Het is een zwaar jaar geweest en als ik de hulp van Claudia niet had gehad weet ik niet of ik er nog zou zijn…
Maar het geluk en de liefde die ik nu voel is ook zoveel groter.
Ik hoop dat de kennis die er is over allergieën, darmproblemen en keizersnedes algemeen aanvaard wordt, ook bij de kinderartsen en allergologen, zodat andere moeders en vaders ook echt geholpen kunnen worden.”
Annelies Bonneux, Frankrijk, januari 2014
0 reacties