Voedingsallergie, hoe Noortje weer meer kon eten

voedingsallergie

Geschreven door Gastbloggers Groeisprong

december 13, 2013

Voedingsallergie: hoe Noortje weer meer voedingsmiddelen tot zich kon nemen. Een ervaringsverhaal van Carola Noordendorp.

Noortje

Het was april 2012.

Mijn dochter – toen ruim 2 jr. oud – leek nog maar weinig voedingsmiddelen te kunnen verdragen.

Noortje at al geen tarwe, soja, kippen-ei, vis en schaaldieren, noten, pinda’s, aardbeien, kiwi’s en kersen…

Ondanks haar dieet was ze doorlopend verkouden, doorlopend aan het hoesten, had uitslag in haar gezicht. Ook had ze een erg bolle buik met 4 a 5 x ontlasting op een dag.

Claudia van Wezel

Ten einde raad een afspraak gemaakt met Claudia van Wezel (een bekende therapeut door de zwangerschapscursus en voetreflexmassage) en mijn zorgen geuit rondom de gezondheid van mijn dochter.

Na het eerste consult werd gevraagd om ontlasting op te sturen. Aan de hand van de uitslag is Claudia een behandelplan gestart.

Eerst foute stoffen afdoden en na ruim een half jaar starten met opbouwen van het darmslijmvlies.

Verdwijnen van symptomen

Het hoesten en verkouden zijn waren de eerste symptomen die verdwenen. De huiduitslag kwam nog wel eens opzetten. Ook de ontlasting werd wel minder frequent, maar nog niet optimaal. Na het inzetten van onder meer probiotica was ook dit genormaliseerd. En kon ik zeggen dat het goed met mijn dochter gaat.

Een jaar later

We zijn nu dus ruim een jaar verder en ben ik een erg gelukkige moeder met een even gelukkige dochter.

Tarwe, koemelk, noten en pinda’s , schaaldieren en kiwi’s krijgt Noortje nog niet. Vis, soja, aardbeien, kersen en kippen-ei wordt met smaak gegeten!

We zijn Claudia erg dankbaar wat ze in zo’n korte tijd heeft bereikt. Dat ze haar kennis en kunde in zet maar ook haar prettige persoonlijkheid. En dat zonder belastende onderzoeken, belastende medicijnen maar met behulp van natuurlijke producten.

Ik wil Claudia van harte aanbevelen bij iedereen die met voedingsallergie/intolerantie te maken heeft.

Carola Noordendorp

Voedingsallergie en jouw kind

Is dit verhaal herkenbaar? Heeft jouw kind soortgelijke problemen die om een oplossing vragen? Kijk dan eens op de pagina over voedingsallergie bij kinderen.

En neem dan contact met me op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Claudia van Wezel

 

Misschien vindt je dit ook leuk…

Leiden en volgen met je kind

Leiden en volgen met je kind

Leiden en volgen: het is niet wat je zegt maar wat je doet. Hoe overleef ik als ouder een consult met mijn kind? Deze...

0 reacties