Huiselijk geweld

leiden en volgen met je kind

Geschreven door Claudia van Wezel

Claudia van Wezel is gekwalificeerd natuurgeneeskundig therapeut en docente en oprichter van zwangerschaps- en oudercursus Van Buik tot Baby.

november 7, 2013

Huiselijk geweld.

Als therapeut krijg ik veel te horen

Kippenvel

Deze week alleen al heb ik weer twee keer met kippenvel zitten luisteren naar het relaas van een cliënt die in de jeugd uit een situatie van veel geweld en pesten komt.

Huiselijk geweldSchaamte

Vaak wordt mij toevertrouwd dat ik de eerste ben aan wie ze dit verhaal ooit hebben durven vertellen. Want schaamte speelt een grote rol.

Uitspraken als “Ik ben er niet trots op” , “Ik heb veel verkeerde beslissingen in mijn leven genomen” onderstrepen dat iemand vindt dat hij of zij er zelf een aandeel in heeft gehad in plaats van dat het hen overkomen is in een situatie waarin zij, als kind, afhankelijk waren van degeen die hen eigenlijk zou moeten verzorgen en beschermen.

Beschadigen

Hoe ernstig kun je een kind beschadigen door geweld en verwaarlozing in de jeugd. De klachten die ik bij mij in de praktijk zie waarvoor mensen (als volwassene!) uiteindelijk hulp zoeken zijn bijvoorbeeld:

  • hyperventilatie en angsten
  • niet voor jezelf op durven komen en bang zijn om boos te worden (of juist zo veel opsparen tot op goed moment “de bom barst”)
  • voedselovergevoeligheid: weinig kunnen verdragen
  • slaapproblemen
  • slecht kunnen ontspannen en daardoor vaak moeheid
  • een hoge spierspanning en daardoor soms ook “blessure-gevoeligheid”

Lichaamswerk

Door middel van lichaamswerk krijg je de kans te gaan ontdekken wat je allemaal hebt opgeslagen in je lichaam en langzaam maar zeker te gaan voelen wat dat met je doet. En dan komt vaak pas het verhaal met alle emotie naar boven.

Grip

Het geeft mij als therapeut en mens veel voldoening wanneer ik zie dat je weer de grip op je leven terugkrijgt.

huiselijk geweldSlachtoffers

Het pijnlijke is vaak, dat degene die mishandeld is een slachtoffer van een slachtoffer is. En zo wordt de pijn van generatie op generatie doorgegeven.

Daarom ben ik ook heel blij met de andere kant van mijn werk: mijn zwangerschapscursussen  en begeleiding tijdens de zwangerschap.

Als ouders kun je veel meegeven en samen een goede start met jullie kind te maken! Ieder kind verdient immers een “warm nest” en een plek waar het “gezien” wordt.

Als dit artikel over jou gaat, schroom dan niet. Mogelijk kan lichaamswerk  je helpen.

Naar de contactpagina

Gerelateerde websites

Of kijk op onderstaande websites:

http://www.slachtofferwijzer.nl/about

http://www.korrelatie.nl/thema-s/huiselijk-geweld-en-seksueel-geweld/

http://www.kinderrechten.nl/

Misschien vindt je dit ook leuk…

Detox voor je darmen en lever

Detox voor je darmen en lever

Raak eens lekker wat afvalstoffen kwijt: geef jezelf een boost met een detox! Ben jij je meer te buiten gegaan aan...

0 reacties