SiVAS-Auriculo

SiVAS-Auriculo

Geschreven door Claudia van Wezel

Claudia van Wezel is gekwalificeerd natuurgeneeskundig therapeut en docente en oprichter van zwangerschaps- en oudercursus Van Buik tot Baby.

november 18, 2011

SiVAS-Auriculo is een diagnose- en therapiesysteem dat haar basis vindt in drie grote geneeskundige systemen:

 • de Westerse geneeskunde
 • de traditionele Chinese geneeskunde
 • de Ayurvedische geneeskunde uit India

Westerse geneeskunde

Binnen de Westerse geneeskunde gaat men uit van de materie, het stoffelijke. Ziekte wordt hierbij gezien als een afwijking van de norm (gezondheid).
Om gezondheid te bereiken zal een arts bij ziekte (fysiek of psychisch) meestal chemische (medicijnen) en fysieke ingrepen (operaties, fysiotherapie, etc.) voorschrijven of inzetten.

Traditionele Chinese geneeskunde

Binnen de traditionele Chinese geneeskunde staan energie en emotie centraal. U wordt ziek wanneer u energetisch uit balans bent. U raakt energetisch uit balans wanneer u een bepaalde emotie niet (voldoende) kunt verwerken (bijvoorbeeld verdriet of woede).

Ayurveda

5 elementen

Volgens de Ayurveda wordt u ziek wanneer uw bewustzijn niet “helder” is. Hiermee wordt bedoeld dat u zich teveel met bepaalde gedachten bezig houdt. Deze gedachten vormen uw persoonlijke “bril” waardoor u naar de wereld kijkt. Voorbeelden van dit verstoorde bewust-zijn: “de wereld is een onveilige plek” , “als u voor een dubbeltje geboren bent, wordt u nooit een kwartje” , etc.
Oftewel: u ziet de wereld niet zoals ze is, maar de wereld is zoals u haar ziet!

Sivas-Auriculo testsysteem

Door middel van het SiVAS-Auriculo testsysteem kan de samenhang tussen overtuigingen (bewustzijn), emoties (energie) en lichamelijke en psychische problemen (materie) duidelijk gemaakt worden.

Polsdiagnose

SiVAS staat voor “subtiele interventies met behulp van het vasculair autonoom signaal”. In gewone taal houdt dit in dat de polsslag wordt gebruikt als diagnostisch instrument. De interventie (behandeling) is “subtiel”, dit wil zeggen dat het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangesproken wordt.

Aura

Rondom het lichaam bevindt zich een elektromagnetisch veld, het morfogenetische veld of kortweg de aura genoemd. Dat veld draagt informatie over tal van processen die zich in het lichaam en de geest van de eigenaar afspelen. Door de pols te voelen en filters te gebruiken kan de therapeut deze processen “uitlezen”. Hierdoor ontstaat inzicht in het hoe en waarom van bepaalde klachten.

Auriculo betekent ooracupunctuur waarbij op basis van een Westerse diagnose therapie via het oor gegeven wordt.

Bij welke klachten?

 • De begeleiding kan bestaan uit één of meer van de volgende elementen:
 • voedselintolerantie
 • pijnklachten
 • emotionele en psychosomatische klachten
 • een gevoel van algehele malaise en moeheid zonder oorzaak
 • intoxicaties (bijvoorbeeld door een virus, schimmel of vroeger doorgemaakte ziekte)
 • een slechte weerstand
 • Ook is het mogelijk een energetische analyse te geven die tot meer inzicht leidt op fysiek, mentaal, emotioneel en/of spiritueel gebied. Verder kunnen bijvoorbeeld vitamines e.d. uitgetest worden, waarna een persoonlijk afgestemd supplement-advies gegeven kan worden.

Behandeling

De behandeling kan bestaan uit:

 • het adviseren van homeopathische en/of andere middelen (bijv. vitaminen en mineralen)
 • het plaatsen van naalden en/of korreltjes in de oren
 • inzichtgevende gesprekken of massages
 • of een combinatie hiervan

Bij kinderen, en bij volwassenen die hiertegen bezwaar hebben, worden geen naalden gebruikt. Er zijn in de praktijk voldoende alternatieven voorhanden.

Misschien vindt je dit ook leuk…

Mungbonen groentesoep

Mungbonen groentesoep

Mungbonen groentesoep: met deze vezelrijke soep zorg jij voor je weerstand. Als jij goed voor je darm zorgt, zorgt je...

Leiden en volgen met je kind

Leiden en volgen met je kind

Leiden en volgen: het is niet wat je zegt maar wat je doet. Hoe overleef ik als ouder een consult met mijn kind? Deze...

0 reacties