Referenties

“De bevalling is vlot verlopen en in een tijdsbestek van 7 uurtjes hadden we onze wolk in de armen. De tips en tricks van de cursus hebben mij er goed doorheen geloodst”.

Samra en Yassine


“Het was me de bevalling wel, maar ik moet zeggen dat ik me de hele tijd erg veilig heb gevoeld, en heel erg veel steun heb gehad aan alle informatie en technieken uit de cursus! Dat had ik voor geen goud willen missen! Super bedankt! We zijn lekker aan het wennen aan het leven met z’n drietjes en genieten volop”.

Nienke, Jops en Tosca


Jozua en ik hebben ontzettend veel aan de cursus gehad en we pakken regelmatig het boekje er nog even bij. We zijn heel erg tevreden over de cursus!! Heel erg bedankt.

Rebekka en Jozua en Manna


Dank voor de heldere en prettige cursus. Het heeft ons erg goed geholpen in de voorbereiding op de komst van Kees. Niet alleen de bevalling, maar ook het hebben van een kind. Al blijft de echte ervaring een grote schok, haha.

Catelijne en Ruud


“De bevalling was ‘n hele kluif. We hebben veel gehad aan de ademhalingen! Aangezien ik geen persdrang had, heb ik Suze er op eigen kracht uitgeperst. Ze maakt het heel goed. Bedankt voor alle info en belangrijke tips!”

Saskia en Jasper


“Henk heeft me goed kunnen steunen tijdens de bevalling en ik heb ook veel aan de cursus gehad. Bedankt!”

Iris en Henk


“Een zwangerschapscursus waarbij je partner ook welkom is, ligt niet voor het oprapen. De cursus Van Buik tot baby heeft voldaan aan onze wensen en werd lekker dicht bij huis gegeven. Het theoretische gedeelte bevatte voor mij niet echt veel nieuws. Blijkbaar heb ik voldoende gelezen.

Interactie daarentegen vind je niet in een boek, maar ondervind je wel tijdens de cursus. De manier waarop Claudia de dingen vertelt, geeft jou wel een beter beeld over wat je te wachten staat.

Aan de praktijkoefeningen verwacht ik veel te hebben. Oefenen onder deskundige begeleiding is toch anders dan een boek lezen en maar hopen dat je het begrijpt zoals het bedoeld is. Daarnaast is het ook leuk om stellen te leren kennen uit de omgeving die in dezelfde levensfase zitten als jullie.

Voor mijn man is er wel een wereld opengegaan. Boeken lezen is namelijk niet zijn ding. Door de cursus weet hij nu wat hem te wachten staat en heeft hij geleerd mij te coachen tijdens de bevalling. Wij vonden de cursus absoluut de moeite en het geld waard!”

Raoul en Wendy


Mede door de cursus kon ik heel rustig blijven en alles goed weg puffen!”

Merel en Michiel


Ik wil graag thuis bevallen, maar heb voor de zekerheid een aantal ziekenhuizen gebeld om te vragen hoe het gaat wanneer ik toch naar het ziekenhuis moet of wil. Een aantal ziekenhuizen in Utrecht zijn wat mij betreft af gevallen want ze waren nogal stellig in het liggend op bed bevallen omdat zij dat wenselijker vonden ivm gemak voor de verloskundige.

Nu had ik daar zonder jou cursus niet zo bij stil gestaan maar nu vond ik het juist belangrijk dat ik daar zelf (mits geen complicaties) de grootste inspraak in heb en wil hebben en dat ik het niet alleen mijzelf maar ook de baby een stuk lastiger maak door liggend op bed te bevallen.

Dus, hoewel ik nog niet aan het bevallen ben heb nu al iets aan de cursus gehad. Dank je wel hiervoor!”

Maaike


Claudia, langs deze weg willen we je nog bedanken voor al je informatie en adviezen tijdens de cursus. Ik heb zelf erg veel gehad aan je les over “vlak na de bevalling/in het ziekenhuis”. En we beginnen de babytaal van Thomas nu ook langzamerhand te doorgronden:-)”.

Peter & Sacha

Enquête

In december 2010 heeft Van Buik tot Baby een enquête uitgestuurd naar haar cursisten van 2007-2010. De respons was boven verwachting: iets minder dan 50% van de cursisten heeft de enquête ingevuld. 92% vindt dat de cursus hen goed voorbereid heeft op de bevalling. Veel cursisten hebben de informatie uit de cursus over bijvoorbeeld het ritme en de lichaamstaal van de baby praktisch kunnen toepassen. 93% zou de cursus aanbevelen aan anderen.

Hieronder een aantal van de reacties die wij kregen.
We hebben de cursus als prettig en informatief ervaren. Het heeft ons voldoende informatie gegeven over wat we konden verwachten rondom bevalling en kraamperiode”.

Danielle en GertJan

Ieder moment dat er tijdens de bevalling iets nieuws op mijn pad kwam (weeënstorm, overgeven, ruggeprik, persen of vacuümpomp), wist ik wat het ongeveer was, dat het erbij hoorde. Zo werd ik niet onzeker en kon ik het makkelijker loslaten.

Eline en Remco


Wat vooral prettig was, is dat de bevalling grondig besproken werd, zonder het ‘eng’ of ‘angstig’ te maken, maar wel zodanig dat we ook minder prettige scenario’s kenden en daarover hadden nagedacht.

Klaartje en Merlijn


We zijn erg tevreden over de cursus. het heeft ons fysiek maar vooral mentaal voorbereid op de bevalling. Tijdens de weeën konden we de rust bewaren en waren we op alles voorbereid. Gelukkig is alles goed verlopen en hebben we een prachtig dochter gekregen!

Irene en Marc


Ik was vooral erg blij dat een keizersnee ook kort was besproken. Hierdoor was ik – hoe onverwacht ook – toch iets voorbereid en viel het niet te heel erg tegen dat ik niet meteen met man en ons kindje samen mocht blijven.

Odylle en Yke


Wij hebben echt heel veel gehad aan de cursus. Zeker om elke week heel bewust met de zwangerschap bezig te zijn. Ik vond de avond (bijna) het fijnste waarin uitgelegd werd wat je lichamelijk na de bevalling kon verwachten. Daar had ik geen moment bij stil gestaan maar hierdoor wist ik nu wel dat alles normaal was en waardoor het kwam. Erg prettig.

Fieke en Dominic


Nu twee jaar later kijken we terug op een mooie periode die we bewust samen hebben doorlopen.  Nu twee jaar later zien we ook dat we weer nodig eens iets samen moeten gaan doen… Dit was echt ons uitje, door ons beide als zeer waardevol ervaren; qua tijd voor elkaar, saamhorigheid van de groep, samen bevallen met een enorme dosis kennis op zak…Echt top!

Mijn eerste bevalling was een horrorfilm en Claudia heeft ons laten zien dat wij samen de regie in handen hadden en dat als wij samen goed waren voorbereid en alles goed bespraken met alle partijen, het ook anders zou kunnen. Ze had gelijk!

Liesbeth en Arien


Alles bij elkaar een geweldige cursus! Wel heel intensief maar er moest dan ook heel veel verteld worden in een vrij korte tijd.

Lia en Karl


De babytaal was erg leuk en handig om zo al te snappen wat je kindje wil zeggen!

Cathelijne en Niels


Wij vonden het een erg prettige cursus, vooral door de gezamenlijke voorbereiding.

Mary-Lene en Bastiaan


De babytaal vond ik erg leuk en nuttig.

Julie en Stefan

Misschien vindt je dit ook leuk…

Detox voor je darmen en lever

Detox voor je darmen en lever

Raak eens lekker wat afvalstoffen kwijt: geef jezelf een boost met een detox! Ben jij je meer te buiten gegaan aan...