Waarom Van Buik tot Baby de beste zwangerschapscursus is

waarom van buik tot baby de beste zwangerschapscursus is

Geschreven door Gastbloggers Groeisprong

augustus 30, 2012

Waarom Van Buik tot Baby de beste zwangerschapscursus is

Gastblog door Judith de Vries

Ik heb tegenwoordig een Virtueel Assistent, dat is een soort secretaresse-op-afstand. Ze heet Judith de Vries. Ze heeft voor mij een docentencursus geredigeerd en ze vindt dat ik een artikel zou moeten schrijven met redenen waarom je een goede zwangerschapscursus zou moeten volgen.

Dat artikel schrijven kan ze echter best zelf. Daarom volgt hieronder een gastblog van Judith de Vries.De elf redenen

Waarom je een goede zwangerschapscursus zou moeten volgen:

Bekkenbodemspieren

(1) Je bekkenbodemspieren moeten je kindje tijdens de zwangerschap dragen en moeten daarom sterk zijn. In een goede zwangerschapscursus leer je oefeningen om je bekkenbodemspieren te versterken. In de cursus Van Buik tot Baby leer je dit.

Lichaamsbewustzijn

(2) Een bevalling gaat gemakkelijker als je je bewust bent van je lichaam. In een zwangerschapscursus krijg je oefeningen om je lichaamsbewustzijn te vergroten. In de cursus Van Buik tot Baby leer je dit.

Is de bevalling begonnen?

(3) In een goede zwangerschapscursus krijg je informatie waardoor je kunt herkennen of de bevalling begonnen is, of dat het loos alarm is. Hierdoor voel je je minder onzeker en ga je met meer zelfvertrouwen de bevalling tegemoet. In de cursus Van Buik tot Baby leer je dit.

Zelfvertrouwen

(4) Als je weet wat er met je gebeurt, heb je meer zelfvertrouwen. In een goede zwangerschapscursus krijg je informatie waardoor je weet wat er precies gebeurt tijdens de uitdrijving. In de cursus Van Buik tot Baby leer je dit.

Pijn

(5) Een bevalling kan pijn doen. Tijdens een zwangerschapscursus leer je waar die pijn vandaan komt en hoe je die pijn kunt beïnvloeden. Dat verkleint de kans dat je pijnbestrijding nodig zult hebben. In de cursus Van Buik tot Baby leer je dit.

Pijnbestrijding

(6) Als je pijnbestrijding nodig hebt , zijn er een heleboel mogelijkheden waar je uit moet kiezen. Als je al aan het bevallen bent en pijn hebt, dan zit je niet in optimale omstandigheden om een afgewogen keuze te maken. In een goede zwangerschapscursus krijg je informatie over pijnstilling en pijnbestrijding.

Je krijgt informatie over de voor- en nadelen die iedere vorm van pijnbestrijding heeft voor jezelf en voor je kindje, waardoor je een afgewogen keuze kunt maken.

Hierdoor kan een goede zwangerschapscursus het verschil uitmaken tussen geleefd worden en zelf beslissen. Overigens: zelf beslissen geeft een gevoel van controle en het gevoel alles onder controle te hebben vermindert de pijn.

Als je een goede zwangerschapscursus volgt, heb je dus misschien helemaal geen pijnbestrijding nodig. In de cursus Van Buik tot Baby leer je dit.

Ingrepen

(7) Niet iedere bevalling verloopt zoals we dat zouden willen en soms is een ingreep nodig. Je behandelaar heeft geen informatie nodig over ingrepen, hij of zij weet wel hoe dat moet.

Maar als jij wilt voorkomen dat je dan in paniek raakt, dan heb jij die informatie wel nodig. In een goede zwangerschapscursus krijg je informatie over ingrepen, zodat je, mocht zoiets zich aandienen, begrijpt wat er gebeurt en waarom dat zo gebeurt. In de cursus Van Buik tot Baby leer je dit.

Eerste contact met je baby

(8) Het eerste contact met je baby kun je maar eens ervaren. Als je wilt dat dit eerste contact gaat zoals jij dat wilt, moet je je hierop voorbereiden. In een goede zwangerschapscursus leer je hoe je je hierop kunt voorbereiden. In de cursus Van Buik tot Baby leer je dit.

Kraamtijd

(9) Als je baby geboren is, zijn de zwangerschap en de bevalling voorbij. Maar jij bent dan nog niet klaar, jij krijgt dan je kraamtijd. Als je een fijne kraamtijd wilt, is het belangrijk te weten wat je dan kunt verwachten. In een goede zwangerschapscursus wordt je ook op je kraamtijd voorbereid. In de cursus Van Buik tot Baby leer je dit.

Lichaamstaal van je baby

(10) Als je baby geboren is, dan is het ineens een echt mensje. Een mensje met een eigen lichaamstaal en een eigen ritme. In een goede zwangerschapscursus leer je over de lichaamstaal en het ritme van je baby. In de cursus Van Buik tot Baby leer je dit.

Je partner

(11) Je partner: heb je je wel gerealiseerd wat jouw bevalling voor je partner betekent en hoe machteloos je partner zich kan voelen? In een goede zwangerschapscursus wordt ook je partner voorbereid en geleerd hoe hij of zij je kan helpen. In de cursus Van Buik tot Baby leert hij of zij dit.

Beste zwangerschapscursus

Dit zijn mijn elf reden waarom Van Buik tot Baby de beste zwangerschapscursus is. En waarom  je een zwangerschapscursus bij Van Buik tot Baby zou moeten volgen. Geïnteresseerd? Lees dan verder over deze beste zwangerschapscursus!

We hebben ook een behulpzaam artikel voor als je zwanger bent van een volgend kind en je afvraagt of je oudste bij de bevalling kan zijn.

Judith de Vries

Virtueel Assistent

Rondom de zwangerschap

Rondom de zwangerschap is onze 9-delige special over zwangerschap en de eerste tijd met je kindje. Je kunt deze special gratis opvragen.

Misschien vindt je dit ook leuk…

Kinderen bij de bevalling

Kinderen bij de bevalling

Mag je kind bij de bevalling zijn of niet? Wanneer je gaat bevallen van je tweede (of volgende)  kindje wil je...

Vader worden

Vader worden

Vader worden? Volg samen een zwangerschapscursus! Vader worden lijkt vanzelf te gaan, maar wist je dat jij als...

0 reacties