Herhalingscursus

Van Buik tot Baby herhalingscursus

2e, 3e, 4e kind

Ben je zwanger van je tweede of volgende kind? Dan heb je natuurlijk al ervaring met bevallen en het ouderschap en heb je waarschijnlijk geen behoefte meer aan een uitgebreide zwangerschapscursus. Wel kan het prettig zijn om even bewust stil te staan bij de geboorte van je nieuwe baby: je zult merken dat je hier in de drukte van je gezin vaak nauwelijks aan toe komt.

Van Buik tot Baby opfriscursus-op-maat

In een zwangerschapscursus-op-maat bij de Groeisprong kun je je herhalingscursus zelf samenstellen. Je bepaalt zelf wat je belangrijk vindt om nog eens door te nemen. Alleen of met je partner. In een prettige sfeer met ruimte voor al je vragen.

Opfrissen van ademhalings- en ontspanningstechnieken

Veel ouders vinden het prettig om nog eens het opvangen van weeen, en persen en puffen te oefenen, zodat je zeker weet dat je straks tijdens de bevalling alles weer goed kunt toepassen.

Ik wil je graag bedanken voor de herhalingsavond.

Prettig om een en ander weer eens door te nemen. Het heeft me sowieso meer vertrouwen gegeven om de bevalling weer thuis te laten plaatsvinden.

Hester

Wat zijn de verschillen tussen een eerste en volgende bevalling

Een eerste baby “baant de weg” en een eerste bevalling duurt daardoor vaak wat langer. Ik vertel je graag wat de verschillen (kunnen) zijn tussen een eerste en een tweede of volgende bevalling.

Heb je vragen over je vorige bevalling

Soms ben je blijven zitten met vragen of teleurstellingen over een eerdere bevalling. Dan is het goed het hierover te hebben en kijk ik of ik tips kan geven voor je aanstaande bevalling.

Drie jaar geleden hebben wij bij jou de privécursus “Van Buik tot Baby” gevolgd en hiervan veel profijt gehad tijdens de bevalling. Eind juli zijn we weer bij jou langs geweest voor een privé opfriscursus “Van Buik tot Baby”.

Tijdens de bevalling heb ik, net als bij de vorige bevalling, veel gehad aan de buikademhaling bij de ontsluitingsweeën. Al met al kijken we terug op een goede bevalling en heeft voor ons het volgen van de opfriscursus ervoor gezorgd dat we voorbereid en met vertrouwen de bevalling in gingen en er positief op terug kijken. Bedankt voor de plezierige cursus met alle relevante informatie en tips!

Erwin en Lavinia Jacobs, september 2015

Je kind(eren) bij de bevalling of juist niet?

Je zult een keuze moeten maken: mag je kind bij de bevalling zijn of wil je dit juist liever niet? Wat is belangrijk bij het regelen van opvang voor je kind rondom de bevalling? Hoe zorg je er voor dat voor jouw kind je bevalling een positieve gebeurtenis wordt? Ik geef je een overzicht van mogelijkheden, zodat jullie een beslissing kunnen nemen die bij je past.

Een nieuwe baby in je gezin

Het onderwerp zit vaker niet dan wel in zwangerschapscursussen: wat betekent het om een baby in huis te hebben? Ben jij een van de vele ouders die de eerste maanden met je baby zwaar vond omdat je erg moest wennen? Bereid je voor op de volgende uitdaging: het verdelen van je aandacht over meerdere kinderen. Ik kan je informatie geven over het ritme en de lichaamstaal van een baby en tips om de eerste periode wat soepeler te laten verlopen.

Heb je wensen die ik hier nog niet benoemd heb? Overleg gerust met me over de mogelijkheden.

Pakket opfriscursus Van Buik tot Baby

In een pakket van 2 uur nemen we persen, puffen en het opvangen van weeën nogmaals door en dan is er nog voldoende tijd om naar wens beval-houdingen, technieken bij rug- en beenweeën of het voorbereiden van je kind op de nieuwe baby door te nemen. Dit pakket kan afgenomen worden in 1x 2 uur of 2x 1 uur. Een pakket dient bij aanvang volledig betaald te worden en is een jaar geldig. Een pakket van 2 uur kost 160,– euro.

Praktisch en planning

  • Privé-cursussen dienen vooraf volledig betaald te worden en zijn 1 jaar geldig vanaf de uitgiftedatum. De zwangerschapscursussen zijn inclusief koffie/thee en een cursusmap zodat je thuis op je gemak een en ander nog eens kunt doornemen.
  • Ik geef de privé-cursus in mijn praktijkruimte in Culemborg.
  • Het is verstandig de zwangerschapscursus zo af te spreken dat je rond week 37-38 van je zwangerschap klaar bent. Als je ruim op tijd afspreekt heb je meer keuze qua data en tijden. Wil je graag op een avond komen? Houdt er rekening mee dat de avonden snel volgeboekt zijn.

Misschien vindt je dit ook leuk…

Detox voor je darmen en lever

Detox voor je darmen en lever

Raak eens lekker wat afvalstoffen kwijt: geef jezelf een boost met een detox! Ben jij je meer te buiten gegaan aan...