Praktijkaanbod de Groeisprong

Geschreven door Claudia van Wezel

Claudia van Wezel is gekwalificeerd natuurgeneeskundig therapeut en docente en oprichter van zwangerschaps- en oudercursus Van Buik tot Baby.

oktober 13, 2015

In september 2015 bestaat mijn praktijk, de Groeisprong , 20 jaar.

Al eerder heb ik hierover een blog geschreven, over de ontwikkelingen binnen de praktijk met betrekking tot de zwangerschapscursussen.

Van verschillende mensen kreeg ik echter de reactie: “maar waarom schrijf je niet over het natuurgeneeskundig gedeelte, want dat verdient het ook om een keer in het zonnetje gezet te worden”. Dus bij deze.

praktijkaanbod de Groeisprong

In 1995 ben ik in mijn praktijk als natuurgeneeskundig therapeut gestart en ja, als je al wat langer meeloopt, dan verandert er weleens wat.

Ik merk dat mensen mij heel gericht nu weten te vinden, maar zich dan soms niet realiseren dat je ook voor andere zaken bij de Groeisprong terecht kunt.

Daarom is het misschien goed om eens een aantal zaken op een rijtje te zetten die je bij mij kunt “halen”.

Praktijkaanbod de Groeisprong

Diepe bindweefselmassage en voetreflexmassage

De massages die ik geef kunnen voor verschillende doeleinden ingezet worden. Bijvoorbeeld wanneer je door je rug gegaan bent. Of wanneer je nog steeds klachten hebt van een oude blessure. En je mag ook preventief komen om lekker fit te blijven.

Maar wist je dat in je bindweefsel ook jouw levenservaringen opgeslagen liggen? We noemen dit het celgeheugen.

En daarmee kun je de bindweefselmassage inzetten voor een verwerkingsproces van traumatische gebeurtenissen. En om weer vanuit je hoofd en je hart te gaan leven, in plaats van alleen maar vanuit je denken en niet meer vanuit je gevoel.

praktijkaanbod de groeisprong bindweefselmassage

Darmtherapie

Therapie voor je darmen? Ja! Je darmen zijn zo ongelooflijk belangrijk voor je hele functioneren.

En als je darmen minder gezond zijn kan er dus ook van alles mis gaan. Diarree en obstipatie, maar ook psychische klachten en klachten die voortvloeien uit het niet goed verteren van voeding en het niet opnemen van voedingsstoffen kunnen het gevolg zijn.

Met behulp van darmtherapie (en voeding- en leefstijladvies!) begeleid ik je om je darm-gezondheid weer terug te krijgen.

Praktijkaanbod de Groeisprong darmtherapie

Natuurgeneeskunde, massage en orthomoleculair advies rondom de zwangerschap

Ik begeleid je graag voor, tijdens en na je zwangerschap.

Zwanger worden

Als je zwanger wilt worden krijg je een aantal algemene adviezen: stoppen met roken en drinken, gebruik van foliumzuur, etc.

Maar wist je dat je veel meer kunt doen om te zorgen voor een goede zwangerschap en gezonde baby?

Je baby bouwt immers op uit jullie beider “materiaal”. En dat start al met een goed voedings- en leefstijladvies 3 tot 6 maanden voor de zwangerschap, voor jou én je partner!

Zwanger zijn: met zo min mogelijk “kwalen”

Een zwangerschap is een mooie en intensieve periode in je leven. Die wil je zo goed mogelijk “managen”.

Dat kan met behulp van gezonde voeding, op de zwangerschap en jou afgestemde suppletie, en/of met massages.

Ik heb een massagetafel waar je als zwangere ook lekker op je buik kunt liggen!  Tip: als jouw darmen op orde zijn heeft jouw baby minder risico op bijvoorbeeld allergische reacties en eczeem.

Na de bevalling

Na de bevalling wil je weer snel lekker in je vel zitten. Des te meer valt er te genieten van je kind. Kom nog een keer terug voor een massage of laat me je advies geven voor voeding die is afgestemd op de periode van borstvoeding. En als je (te) moe bent gaan we een aantal bloedwaarden nakijken en eventuele tekorten aanvullen.

alles is goed

 

Je baby

En heb je de pech dat je dit allemaal (nog) niet wist, heb je een moeilijke bevalling gehad of heb je een baby met buikpijn, allergie of eczeem?

Weet dan dat er vanuit de natuurgeneeskunde en met name vanuit de darmtherapie nog een heleboel oplossingen zijn! Ook voor je baby kun je samen met mij de voeding opbouwen.

Herkenbaar?

Herken je hier iets van? Zou je begeleiding willen? Neem dan contact met me op en maak een afspraak, dan ga ik je helpen.

Claudia van Wezel

Contact

facebookschaap

Facebook

En ja: we hebben ook een Facebookpagina.

Vind je onze Facebookpagina misschien een like waard?

Misschien vindt je dit ook leuk…

De Groeisprong bestaat 20 jaar

De Groeisprong bestaat 20 jaar

De Groeisprong bestaat in september 20 jaar! In september 2015 bestaat mijn praktijk voor natuurgeneeskunde, de...

Interview met Claudia van Wezel

Interview met Claudia van Wezel

  Hieronder volgt een weergave van een interview op Twitter dat ik op 27 september 2012 gegeven heb. Interview...

0 reacties